Sportágaink

Curling

Hírek

Curling
| 2021. 05. 11.

Vasas-sikerekkel zárult az alapszakasz

Klubunk mindhárom A ligás együttese bejutott a legjobb négy közé az idei csapatbajnokságon. A hölgyeknél a Vasas Nők és a Hackers egymás ellen mérkőzik a döntős szereplésért, az...

Curling
| 2021. 05. 04.

Sikeres hétvége itthon és külföldön

Ötödik helyezés Tallinban, három győzelem Budapesten. Világkupa-viadal és A ligás csapat ob tette mozgalmassá a Vasas curlingeseinek hétvégéjét.

Curling
| 2021. 04. 28.

Presztízsmeccset is nyert a Vasas Nők csapata

Az A ligás curling-csapatbajnokság második hétvégéjén háromból három mérkőzést nyert a Vasas Nők együttese, s ezzel hatalmas lépést tett a négyes döntő felé. 

Történet

A Vasas curling szakosztálya 2015-ben alakult meg, Vasas-Westbay néven. A szakosztály létrehozásában kiemelt szerepet vállalt Nagy György, a Westbay ügyvezető igazgatója, aki megszállottja a téli sportágnak. 

A szakosztály minőségi sportolókkal kezdte el működését, hiszen versenyzőként csatlakozott a 2014-es bajnok férfi csapat összes tagja, illetve a 2014-es női csapatbajnokság ezüstérmes hölgyei is, akik korábban tizenegyszer hódították el a magyar bajnoki címet. A vegyes csapat szintén országos bajnokként zárt 2014-ben.

A szakosztály kiemelkedő alakja volt a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt, a jelenlegi versenyzők közül pedig Szekeres Ildikó és Nagy György, aki vegyes párosban értek el számottevő nemzetközi eredményeket.

Feltétlenül megemlítendő még ezeken a hasábokon Nagy Laura neve, aki 2020-ban a Vasas SC és a magyar curlingsport első téli ifjúsági olimpiai aranyát nyerte meg Lausanne-ban.