Vasas Gyerek Program

Buda két világháború közt kiépült villanegyedében, gyönyörű helyen található területen alakították ki a Budapesti Budai Tornaegylet sporttelepét. A volt BBTE sportszékház tervezője Koromzai Vilmos. A klubház a két világháború között, a teniszcsarnok 1960-ban épült. A műemléki védelem alatt álló Vasas SC sporttelepén 2005 februárjában kezdődtek a felújítási munkálatok.

Jelenleg a Vasas Pasaréti Sportcentrumban működik a Vasas SC kosárlabda atlétika, vívó, sakk és sí szakosztálya.

A sportcentrum a szabadidősport mellett a gyermekeknek és az utánpótlásnak is színvonalas sportolási lehetőséget nyújt.

A Pasaréti Sportcentrum honlapja INNEN érhető el.

 

2022: Új műfűborítás

Ez év nyarán teljesen megújult a sporttelep műfüves labdarúgópályáinak borítása, alkalmazkodva a legkorszerűbb igényekhez és technológiákhoz.


2016: Átadtuk a megújult atlétika rekortánpályát

A felújított rekortán borítás átadása a Vasas Sport Club 2020-ig tartó, és a Kormány által támogatott létesítményfejlesztési programjának első megvalósult fejlesztése volt. A családias hangulatú átadón a múlt és jövő jegyében a Vasas fiatal atlétái a klub korábbi világcsúcstartó futólegendájával, Béres Ernővel közösen futottak egy kört, ezzel szimbolikusan is birtokba véve az új pályát. Érdekesség, hogy Béres Ernő 1953. augusztus 20-án aktív versenyzőként a Népstadion átadóján is jelen volt és futott.

http://www.vasassc.hu/hirek/6979/mult-es-jovo

 


2014: Átadtuk a fedett futófolyosót

A döntő részben a fővárosi egyesületeknek biztosított központi támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően a Vasas atlétái már az őszi-téli időszakban is ideális körülmények között készülhetnek.

A százhúsz méter hosszú, háromsávos rekortán borítású fedett futófolyosót dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Markovits László klubelnök részvételével avatta fel péntek délután a Vasas-család.


2013: Átadtuk a korszerűsített Kovács Pál Vívócsarnokot

A magyar kormány által biztosított 127 millió forintnak köszönhetően újult meg a Pasaréti úti vívócsarnok, amelynek köszönhetően a klub kiemelten sikeres vívó szakosztálya ismét méltó körülmények között tud dolgozni a mindennapokban.  

A nyolcvanas évek óta fokozatosan romló csarnoképületnek csak a fémváza marad meg, erre került egyedi hatású, aranyszínben pompázó burkolatrendszer, amely a színjátszó textilfelületekhez hasonlóan, különböző nézőpontból szemlélve más és más színárnyalatot, szinte mozgó felületet mutat. 

Az ünnepélyes átadáson részt vett Varga Mihály gazdasági miniszter, Simicskó István sportért felelős államtitkár, a névadó Kovács Pál fia, Kovács Tamás, és a Vasas korábbi és jelenlegi vívóklasszisai is.

http://www.vasassc.hu/hirek/4357/vivas---aranycsarnok

 


2006: Átadtuk a megújult Pasaréti Sportcentrumot

2004. december 1-én írta alá a Vasas Sport Club és a Kincstári Vagyon Igazgatóság azt a szerződést, amely eredményeként a Vasas 49 évre megkapta az általa használt létesítmények vagyonkezelői jogát, így többek között a Pasaréti Sportcentrumét is. Az átvételt követően 2005. február 1-én a Vasas SC partnerségre lépett az MKB Euroleasing Rt.-vel, amelynek eredményeként lehetőség nyílt a sportcentrum teljes megújulására. Az MKB Euroleasing a Vasas Sport Clubbal összhangban elsősorban egy gyerek és szabadidősport centrum létrehozását álmodta meg, ahol a felnőttek és a Vasas SC sportolói is igényes sportszolgáltatást vehetnek igénybe. 

A több száz millió forintos beruházás során műfüves futballpálya, streetballpálya és rekortán futópálya épült, a régi teniszcsarnokból pedig korszerű kosárlabdacsarnokot alakítottak ki. A főépületben pedig fitneszterem, és egyéb modern kiszolgálóegységek kaptak helyet.

 

Hirdetések