Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2020. 11. 30.

Csapatarany a serdülő ob-n

Aranyérmet nyert az APLE-Vasas SC leány légpuskás csapata a vasárnap megrendezett serdülő ob-n. Bodolai Boglárka második helyen végzett az egyéni versenyben.

Sportlövészet
| 2020. 11. 24.

Balszerencsés Hungarian Open

A Vasas SC-APLE négy versenyzővel képviseltette magát a hétvégén megrendezett Hungarian Open 10 méteres nemzetközi versenyen, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Közülük csak Wittmann...

Sportlövészet
| 2020. 11. 09.

Bronzérem a budapesti Szuperkupán

Hat leányversenyzőnk indult a Vasas SC-APLE, illetve az APLE-Vasas SC színeiben a budapesti szövetség által megrendezett hétvégi „Szuperkupán”. Az ifjúsági és serdülő...

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.