Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2021. 03. 07.

Bronzéremmel nyitotta Gáspár Lalita az idényt

Bronzéremmel nyitotta az 50 méteres szezont Gáspár Lalita a fedett pályás országos bajnokságon. A Vasas fiatal sportlövője, az önbizalomnövelő eredménnyel a...

Sportlövészet
| 2021. 02. 22.

Önbizalomnövelő szereplés a Budapest-bajnokságon

Kiegyensúlyozottan, hibák nélkül versenyzett Gáspár Lalita a hétvégi, légfegyveres Budapest-bajnokságon, s ez mindenképpen önbizalmat adhat neki a március elején kezdődő 50 méteres...

Sportlövészet
| 2021. 02. 07.

Indul az ötvenméteres szezon

Remek kezdés után, végül a 13. helyen végzett Gáspár Lalita, s nem jutott döntőbe a Százhalombattán megrendezett 10 méteres légfegyveres országos bajnokságon. A Vasas húsz esztendős...

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.