Sportágaink

Aerobik-Fitnesz

Hírek

Aerobik-Fitnesz
| 2023. 12. 18.

Igazi közösséggé alakultak

Idén is elhivatott munka zajlott az aerobikszakosztályunkban, aminek köszönhetően szépen csillogó érmeket szereztek az időközben valódi csapattá alakuló fiatalok.

Aerobik-Fitnesz
| 2023. 09. 18.

Lassan célegyenesre fordul az évad

Fontos versenyek várnak az ősszel klubunk aerobikversenyzőire, akik közé a szülési szabadsága után tavasszal tért vissza a szakosztályunk igazgatója, Kolozsvári Anna.

Aerobik-Fitnesz
| 2022. 11. 28.

Szép helytállás az ob-döntőn

Dobogós helyezésekkel zárták az évadot az aerobikszakosztályunk tagjai az országos bajnokság novemberi döntőjében; a budapesti eseményről edzőnket, Benedek Bertát kérdeztük.

Történet

A szakosztály 1998-ban jött létre, és a kezdeti időkben számos hazai, valamint nemzetközi sikert hoztak a Vasasnak az utánpótlás és felnőtt korosztályokban sportoló versenyzők. Felnőtt világbajnokságon ötödik helyezést, a Világkupa-sorozatban színes éremkollekciót gyűjtöttek tehetségeink. Junior Európa-bajnokságon ezüstérmes és pontszerző helyeken szerepeltek a vasasos versenyzők. A szakosztály életében hatalmas sikernek számít, hogy a válogatott versenyzőivel kijutott, így részt vett a nem olimpiai sportágak „olimpiáján”, a 2009-es Világjátékokon, ahol Andrejszki Zsófia és Roik Zsolt képviselte hazánkat, egyben a piros-kék színeket. Roik Zsolt egyéniben az értékes hetedik, míg Andrejszki Zsófia a magyar csapattal az ötödik helyen végzett. 2015-ben csatlakozott a szakosztályhoz a korábbi Európa-bajnok, Bucsánszki Linda, aki első vasasos évében a portugáliai Cantanhede városában megrendezett Világkupán az előkelő harmadik helyen végzett.

A 2008-as évben pozitív fordulat állt be a szakosztály életében, a versenyzők elköltöztek a kinőtt pasaréti aerobik teremből, és állandó otthonuk a Folyondár Vasas Sport és Táncközpont lett.

A szakosztály célja, hogy minél több kisgyermekkel megszerettesse a sportágat, és a fiatalokat egészséges életmódra nevelje. Filozófiánk szerint sportolni nemcsak versenyszerűen, hanem amatőr szinten is lehet.