Sportágaink

Műkorcsolya

Hírek

Műkorcsolya
| 2024. 04. 18.

Szép évadzárás a szinkronkorcsolya-vb-n

Szinkronkorcsolyázóink ebben az évadban is bizonyították, hogy számolni kell velük a világ legjobbjai között.

Műkorcsolya
| 2024. 03. 08.

Az évad második Vasas Kupája is sikeres volt

Az ötödik Vasas Kupára is büszkén tekinthetnek vissza klubunk műkorcsolyázói; a szervezésről, a hangulatról és a fiataljaink teljesítményéről a szakosztályunk igazgatóját,...

Műkorcsolya
| 2024. 03. 01.

Jól hangolt az évad hajrájára a Team Passion

Szinkronkorcsolyázóink Dresden Cupon megszerzett ezüstéremmel bizonyították, hogy egyre jobb formában vannak a szép lassan közelgő világbajnokság előtt.

Történet

A Vasas SC műkorcsolya és jégtánc szakosztálya 1997 áprilisában alakult meg. A kezdetekben Kollarik Mihály szakosztályelnök és főszponzor vállalt oroszlánrészt a működés finanszírozásában.

Korcsolyázóink otthona ekkor még a Pólus Center jégpályája volt, itt épült a jégiskola bázisa Tóth Attila szakosztály-vezető, Száraz András vezetőedző, valamint Engi Klára és Kulcsár Zsófia (műkorcsolya és jégtánc) irányításával.

A szakosztály célja eleinte a sportág népszerűsítése, az utánpótlás-nevelés és a szabadidős sporttevékenység biztosítása volt, de rögtön az első évben már eredményességben is sikerült előrelépni, hiszen Tóth Zoltán műkorcsolyázó bronzérmes lett az ob-n.

Tóth Zoltán végül 2001-ben jutott el a bajnoki címig három bronzérem után, így Kulcsár Zsófia irányítása mellett ő lett a szakosztály első felnőtt magyar bajnoka. Az Eb- és vb-részvételek mellett Tóth ott volt a naganói téli olimpián, a 25. helyen zárt.

A következő felnőtt bajnoki cím Markó Márton nevéhez fűződik, 2009-ből. Felkészítője a mesteredzői címben is részesülő Száraz András volt, aki az egész szakosztály lelkeként funkcionált, így külföldre távozásával gyakorlatilag megszűnt a műkorcsolya Vasasban.

Az „újraélesztésre” 2018-ig kellett várni, amikor Major Andrea szakosztály-igazgató és Tokaji-Kulcsár Zsófia szakmai igazgató irányítása mellett csatlakozott a sportág újra a Vasashoz, immár igazi otthonra lelve, a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. A  növekvő utánpótlás-bázis mellett több éven át az Európa-bajnoki 8., világbajnoki 21. helyezett olimpikon, Tóth Ivett is képviselte a szakosztályt felnőtt szinten.

Képgalériák Még több Galéria

III. Vasas Kupa

2023.03.11-12., Óbudai Jégcsarnok, fotós: Vasas Attila

Vasas Kupa 2021

2021.11.13., Vasas Jégcentrum, fotós: Vasas Attila

I. Vasas Kupa

Fotók: rendezvényfotózás.hu

Edzésben a Vasas műkorcsolya

Fotós: Vasas Attila

Újraindul a műkorcsolya!

Fotók: Vasas Attila
Előző Következő