Vasas Gyerek Program

A Vasas-síház a XII. kerülethez tartozó Normafán üzemel, az Anna-rét melletti sífutópálya felett.

Klubunk síszakosztálya 1974-től kezdte el használni az eredetileg felvonulási épületként funkcionáló régi síházat, amelynek közel öt évtizedesre nyúlt a története.

A teljes rekonstrukcióval járó megújulás 2021-ben kezdődött el, hogy aztán 2022. december 22-én ünnepélyesen is átadja a Vasas család az új síházat.

Az épület a természetbe illeszkedő modern külső és belső kialakítást kapott, összterülete pedig a teraszt is beleértve több mint 400 négyzetméter.

Funkcióját tekintve továbbra is kiszolgálja a téli sportok szerelmeseit, emellett pedig otthonául szolgál a Vasas síszakosztály északi szakágának is.

Az épületben ezen túlmenően közösségi tér és vendéglátóegység is helyet kapott. A síház közvetlen környezete pedig továbbra is hasznos sportfunkciókat tölt be a mindennapokban.

Összességében a Vasas-síház szerves része a Normafaparknak, elsősorban az által, hogy biztosítja a sífutó-infrastruktúrát a területen belül.

 

A Vasas-síház egész évben üzemel, megfelelő hóviszonyok esetén pedig az alábbi szolgáltatásokkal várja a téli sportok iránt érdeklődőket a Normafán:

- sífutó-felszerelés bérlés
- sífutás-oktatás
- szánkóbérlés

Lehetőség van továbbá rendezvényhelyszínként is bérbe venni a síházat.

Bővebb információ az aktuális lehetőségekről a 06 70 376 0634-es telefonszámon kapható.
 

Az eredetileg felvonulási épületként funkcionáló épületet 1974-ben vette birtokba a Normafán a Vasas síszakosztálya, hogy utána öt évtizeden át szolgálja ki piros-kék síelők generációit.

Az idő előrehaladtával egyre sürgetőbbé vált az épület moderniázálása. A teljes megújulással járó rekonstrukció pedig végül 2021 júniusában indulhatott el, és másfél év alatt jutott el a megvalósulásig.

Az új Vasas Síház a természetbe illeszkedő modern külső és belső kialakítást kapott, összterülete pedig a teraszt is beleértve több mint 400 négyzetméter.

Funkcióját tekintve továbbra is kiszolgálja a Vasas északi sízőit, emellett pedig az épület egy különválasztott része lehetőséget teremt a szabadidő-sportolóknak, akik sífutáshoz szükséges felszereléseket kölcsönözhetnek ki.

Emellett öltözőhelyiségek, közösségi terek és vendéglátóegység is helyet kapott az épületben. A síház közvetlen környezete pedig továbbra is hasznos sportfunkciókat tölt majd be a mindennapokban.

A beruházás összességében remekül illeszkedett a magyar kormány és a XII. kerületi önkormányzat által elindított Normafapark-projekthez is.

A teljes fejlesztés, a területrendezést is beleértve a Vasas Sport Club kormány által támogatott létesítményfejlesztési programjának utolsó megvalósuló eleme, amely állami forrásoknak köszönhetően, elsősorban a sportállamtitkárság és a miniszterelnökség támogatásával jöhetett létre.
 

Normafa Vasas-síház

Cím: 1121 Jánoshegyi út (pontos koordináták ide kattintva )

Elérhetőségek:

- Bérlés, szolgáltatások: Vass-Krakler Kata (06 70 376 0634)

- Vasas síszakosztály: Holló Miklós (06 70 938 6596), Fazakas Mónika (06 20 565 9606)
 

 

Hirdetések