Gy. Szabó Csilla, 2023.11.30. | Tenisz

Az év utolsó hazai korosztályos nemzetközi versenyén is remekeltek a Vasas SC fiatal teniszezői. A fiú párosok döntőjében például négyből három játékos is klubunk színeit képviselte, Kisantal Botond pedig egyesben is újabb tornagyőzelemmel gazdagodott, tehát duplázott.

Eredményesen zárták az utolsó hazai magyarországi ITF-viadalt a Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosai, hiszen a Pécsett megrendezett J30-as tornán, Kisantal Botond első kiemelthez méltón, magabiztosan menetelt végig a fiúk mezőnyén, vagyis szlovák, szerb, szlovén és horvát ellenfelén. Egyedül az Alfás Nagy Botond ellen vívott fináléban kényszerült három szettre, ám végül ezt a találkozót is megnyerte, mégpedig 6:3, 4:6, 6:1 arányban. Ezzel karrierje második egyéni tornagyőzelmét aratta, párosban pedig már a harmadikat. Utóbbiból kétszer is Pécsett diadalmaskodott, s mindkét alkalommal a szintén vasasos Varga János oldalán. Október közepén az Alfás Nagy Botond, Jilly Ádám duót verték, most viszont Nagy klubunkból választott partnert magának Major Áron személyében. A meccs nagyon nagy csatát hozott, amelyet 6:7(6), 7:6(3), 10-5-re nyert a Kisantal, Varga „színtiszta” Vasas-duó (nyitó képünkön jobb oldalt).

„Nagy örömmel tölt el, hogy Kisantal Botond tornagyőzelmekkel fejezheti be korosztályos karrierjét, nagyon megérdemelte az idei sikereket– tudtuk meg teniszszakosztályunk vezetőjétől, Bocskay Józseftől. – Volt ugyan egy féléves sérülése, amely igencsak hátráltatta az előrelépésben, de nagyon szépen kijött belőle az év második felében. Számára a kemény pálya az ideális, mert közel áll az alapvonalhoz, agresszívan, felszálló ágban üti meg a labdákat. A szerva-röpte játéka is erős, ami párosban jön ki a leginkább, éppen ezért ebben a most kezdődő felnőtt karrierje során is nagy jövőt jósolok neki. Idén sokat javult érzelmeinek kezelése terén, és láthatóan továbbra is dolgozik ezen a kényes területen. Annak is örültem, hogy Varga Jancsival a pályán és azon kívül egyaránt ilyen jól megértették egymást, a közös páros sikerek mindkettőjüknek nagy motivációs erőt jelentettek. Major Áron páros döntőjével is elégedett vagyok, egyesben a legjobb nyolc között szenvedett szoros meccsen vereséget Sift Barnabástól. Játéktudása alapján jövőre már ő is ott lehet a junior ITF-tornák egyéni elődöntőiben, döntőiben. Ez a következő lépcsőfok, amit meg kell tennie. Párosban november elején Berlinben aratta első tornagyőzelmét egy brit fiú oldalán, ez biztosan segít majd neki a már említett továbblépésben.”


Kisantal Botond (balról) duplázott Pécsett. Képünkön az egyes finálét követően Nagy Botonddal.

 

A leány mezőnyben, Benke-Giosanu Izabella szintén két mérkőzést nyert Pécsett. Az első fordulóban a szlovák Gross Tímeát verte 6:4, 2:6, 6:4 arányban, majd a horvát Lara Sericset 6:0, 6:1-re. A legjobb nyolc között Korina Roso, a torna első kiemeltje volt az ellenfele, akitől 3:6, 6:4, 6:1-es vereséget szenvedett. A Vasas szakembere szerint Izának erőnlétileg kellene most sokat fejlődnie ahhoz, hogy ezen a téren is utolérje egyébként igen magas szintű tenisztudását.

A Vasas SC kiemelten támogatott fiatal teniszezője, Nemcsek Gréta Pécsett már nem indult mert nagyon hosszú és nehéz év áll mögötte, hiszen tizennégy esztendősen idén már a juniorok között bontogatta szárnyait. Nem is akárhogyan, egyesben és párosban egyaránt nyert tornát, utóbbiból négyet is. A pécsi viadalt megelőzően, Lengyelországban indult egy J60-as, vagyis 4-es kategóriájú versenyen, amelyen a cseh Drukerovától kapott ki 6:4, 6:3 arányban az első fordulóban. Párosban azonban a döntőig menetelt a lengyel Kostecka oldalán, amelyben 6:4, 6:2-es vereséget szenvedtek egy orosz kettőstől. Azt megelőzően viszont 0:6, 7:5, 12-12-es óriási csatában verték a Paszun, Wawrzkiewicz duót.


Nemcsek Gréta (jobbról) páros döntővel, Lengyelországban zárta idei sikeres juniorszezonját

„A pszczynai egy igen erős torna volt, ezért is fontos, hogy párosban döntőzött. Az elődöntőben a hibátlanul teniszező, a páros játék minden elemét jól ismerő is kihasználó lengyelek ellen fantasztikus teljesítményt nyújtottak” – dicsérte tanítványa produkcióját Bocskay József, aki az idei évre a top 600 körüli junior világranglistás helyezést tűzte ki Gréti számára célként. Ez a 695. helyezéssel gyakorlatilag sikerült is. A Vasas szakembere szerint amint fizikálisan is lefedi majd az egész pályát, akkor tud még határozottabb léptekkel elindulni felfelé.


Hirdetések