Sportágaink

Szabadidősport - Történet

A szabadidősport természeténél fogva mindig is jelen volt és kapcsolódott a Vasas Sport Club 1911 óta íródó történetéhez. 

A különböző szabadidős-jellegű sportágak és a sportot a mozgás szeretetéért űzők fontos szerepet töltenek be a hagyományos nagyegyesületek életében is.

Ennek jegyében a 2000-es évektől kezdve már intézményesített, alapszabályba foglalt keretek között is bekerült a klub szakosztályai közé a szabadidősport.

A szakosztály mindenkori kötelékébe tartoznak mindazok, akik számára a klub sportolási lehetőséget biztosít, de olyan sportágat űznek, amely nem sorolható be az egyesület hagyományos szakosztályi keretei közé.  

Az utóbbi másfél évtizedben több, kifejezetten szabadidős jellegű sportág is bekapcsolódott hosszabb-rövidebb időszakokban a Vasas életébe a szabadidősport szakosztály égisze alatt. 

Ilyen markáns szárnypróbálgatás volt 2009-ben a Vasas darts megalakulása, majd 2010-ben a vitorlázósport felkarolása történt meg egy együttműködés keretében. Legutóbb pedig, 2024-ben, a footgolf csatlakozott a Vasas családhoz.