Jenkei Dániel, 2024.03.24. | Szabadidősport

A Juhár Tamás fémjelezte vasasos footgolf szekció megalakulásával egy újabb szabadidős sportág felé nyit klubunk.

Juhár Tamást, a Vasas SC örökös tagját, egykori labdarúgónkat nem kell senkinek bemutatnunk, hiszen korábban 12 szezon során 344 NB I-es bajnoki meccset játszott piros-kékben, a védelem oszlopaként. A jelenben pedig elsőorban lánya, Juhár Dalma, a Vasas Óbuda röplabdázóinak kiválósága révén kapcsolódik klubunkhoz.

Egészen mostanáig, hiszen Juhár Tamás új vizekre (vagy inkább rétekre) evez piros-kékben, kezdeményezése pedig értő fülekre talált, így mostantól a Vasas SC-nek footgolf csapata is van.

Amikor elindult a világban a footgolf-élet, akkor ebben Magyarország is úttörő volt, párhuzamosan alakult meg a hazai és a nemzetközi szövetség. Azóta már világbajnokunk is van. Én az elejétől kezdve kapcsolódom ehhez a történethez, és hamar többünk szenvedélyévé vált a sportág, ahogy arra is korán rájöttünk, hogy ha az ember komolyan akarja csinálni, akkor versenyezni, gyakorolni, készülni kell. Mostanra pedig odáig jutottunk, hogy egy csapattal úgy éreztük, elindulnánk a saját utunkon. A csillagok állása pedig szerencsésen alakult, Markovits László elnök úr és Polgár-Veres Árpád elnökhelyettesek urak nyitottak voltak arra, hogy a Vasasban megalakítsuk a footgolfot és piros-kék színekben méretessük meg magunkat mostantól. Szóval büszkén fogjuk hordani a csodás Vasas-szerelést!” – mondta el Juhár Tamás honlapunknak.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Ami pedig a részleteket illeti: az úgynevezett nyári bajnokság éppen a mai napon, vasárnap indul el a Szent Lőrinc Golfklubban, Budapesten. 

Itt debütálnak tehát vasasos footgolfosaink, a csapatot Juhár Tamás mellett Flink János, Zsuppán Péter, Nagy István és egy a Vasas-körökben szintén ismerősen csengő név, Zombori Zalán alkotják egyelőre. 
 


Nagy István a férfi kategóriában is indul, a többiek pedig a szeniorok között. Alapvetően egyéni versenyekről lesz szó a HUN Footgolf Trophy Tour égisze alatt, de egy évben egyszer csapatbajnokságot is rendeznek.Az idei év fő attrakciója pedig a decemberi, törökországi Európa-bajnokság lesz, ide igyekszik mindenki kijutni a szezon során szerzett eredményekkel.

Ami a játéktípusokat illeti, létezik a stroke play és a match play, előbbiben minél kevesebb rúgásból kell bejuttatni a labdát a lyukba, míg utóbbinál két játékos vagy két pár kifejezetten egymás ellen versenyez.
 


És hogy mitől lesz valaki jó footgolfos? Ezt is megkérdeztük végül Juhár Tamástól:

Azt gondolná az ember, hogy elsősorban a rugótechnika számít, de nem így van, leginkább fejben, koncentrációban kell erősnek lenni, hogy el tud hinni az adott pillanatban, hogy képes vagy bizonyos távolságról a legjobb helyre juttatni a labdát. Hosszú távon nagyon kiegyensúlyozott mentális állapot kell ahhoz, hogy valaki stabilan sikeres tudjon lenni. Nem olyan könnyű játék ez, mint sokan elsőre gondolják!

Minden további pedig a fotókon és a videókon. Hajrá, Vasas Footgolf!

 


Hirdetések