Vasas Gyerek Program

A Fáy utcai sportlétesítmény Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca – Béke út által határolt területen található, amely jól megközelíthető személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a létesítménytől kb. 50 m-re van.

A Fáy utcában működik a Vasas SC labdarúgó, utánpótlás labdarúgó, kézilabda, birkózó és ökölvívó szakosztálya.

 

Érdeklődés Csernay Dávidnál, a d.csernay@vasassc.hu e-mail címen.


 

 

2019: Átadtuk a felújított kézilabdacsarnokot

2019. szeptember 21-én a névadó Sterbinszky Amália jelenlétében avattuk fel az új Fáy utcai kézilabdacsarnokot.

http://www.vasassc.hu/hirek/10781/felavattuk-a-sterbinszky-amaliarol-elnevezett-fay-utcai-csarnokot

A Vasas Sport Club a magyar kormány támogatásával valósította meg az 1977-ben épült létesítmény és a hozzátartozó fejépület felújítását. A létesítmény funkcionális, használhatósági, energetikai és építészeti szempontból egyaránt korszerűbbé vált. A beruházás során fontos szempont volt, hogy a felújított létesítmény a 2012-ben átadott kézilabdacsarnokhoz illeszkedő belső és külső kialakítást kapjon.

A csarnok tervei a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai bevonásával készültek, így a felújított létesítmény megfelel a legmagasabb osztályú mérkőzések rendezési követelményeinek, valamint a modern televíziós közvetítési feltételeknek. A játéktér parkettaborítást kapott, melynek kiválasztásában a Vasas jelenlegi és korábbi játékosai, valamint sportszakemberei is részt vettek.

Fontos újítás, hogy a lelátók átépítésével további hasznos területeket nyert a létesítmény, így több öltöző és több tároló helyiség fogja kiszolgálni a szakmai igényeket. Utóbbi kapcsán nagy segítséget jelent a megnövekedett a játéktér, valamint a fejlesztés által létrehozott új funkciók is, így például a masszázshelyiség és az orvosi szoba. A szakosztályi munkát ezen felül új irodahelyiségek és speciálisan felszerelt klubszoba által kínált lehetőségek is támogatni fogják a mindennapok során.


2019: Átadtuk az új Illovszky-stadiont

Családias hangulatú programsorozattal és a Vasas-FC DAC mérkőzéssel adtuk át 2019. július 5-én az új Illovszky-stadiont.

http://www.vasassc.hu/hirek/9511/gyozelemmel-avattuk-fel-az-uj-illovszky-stadiont

Fő paraméterek:
Befogadóképesség: 5145 fő
Kivitelező: Market-KÉSZ konzorcium
A beruházás költsége: 8,130 milliárd forint
A régi stadion búcsúmérkőzése: 2016. október 29., Vasas FC-Videoton 1-1
A stadionbontás kezdete: 2016. november 2.
A stadionépítés kezdete: 2017. március 16. 

A legfőbb cél az volt, hogy az új létesítmény valamennyi pontján visszaköszönjön a Vasashoz való kötődés érzése, a hagyományok tisztelete és a múlt felejthetetlen sikerei. 

Szektornévadók: 
Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Kárpáti Béla, Komjáti András, Mészöly Kálmán, Raduly József, Sárosi László, Szilágyi Gyula, Várady Béla. A vendégszektorok pedig az alábbi kettős kötődésű labdarúgók nevét kapták: Machos Ferenc (a Vasas mellett a Honvédot is erősítette), Plattkó Ferenc (MTK), Szentmihályi Antal (Újpest), Takács II József (Ferencváros).

http://www.vasassc.hu/hirek/9506/atadas-elott-az-uj-illovszky-rudolf-stadion---fotok


2017: Átadtuk a multifunkciós sportsátrat

A 2017-es évben vették használatba új edzőközpontjukat a Vasas birkózói, a költözésre elsősorban a kézilabdacsarnok közelgő rekonstrukciója miatt került sor. Az új sátor a Fáy utcai sporttelep Rákos-patak felöli sarkán, a Vasas Kubala Akadémia öltözőépülete melletti területen lett kialakítva.

A tervezés-kivitelezés összesen négy hónapon át, 2016. augusztus közepétől 2016. december közepéig tartott.  A sátorkomplexum modern gépészettel és műszaki megoldásokkal készült, az esetleges hosszabb távú használat érdekében energiatakarékos légkezelőgép, klímaberendezés, és sugárzós fűtésrendszer biztosítja az adott évszaknak megfelelő körülményeket. A sátorban összesen három szabványméretű birkózószőnyeget alakítottak ki, külön helyet kaptak a kondi és erősítőgépek, valamint az öltözők és a szakosztály irodája.

http://www.vasassc.hu/hirek/7240/birkozo-edzokozpont-a-fay-utcaban


2012: Átadtuk az edzőcsarnokot

2012. december 4-én adtuk át a Vasas SC Edzőcsarnokát a Fáy utcában, Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester jelenlétében.

A beruházás kivitelezés részének teljes költségvetése nettó 438 millió forint volt, amelynek 70%-át TAO-támogatások biztosították, a fennmaradó 30%-át pedig a kormány támogatása adta. Az ingatlan a Magyar Állam tulajdonát gyarapítja, míg a vagyonkezelő a Vasas Sport Club, 2004. december 1. óta. Ezzel a bővítéssel a Fáy utcában több, mint 1,3 milliárd Ft állami vagyont növelő sportcélú beruházás valósult meg az elmúlt években.

A kézilabdacsarnok bővítése során egy kétszintes, összesen 2.600 m² területű edzőcsarnok épült meg. A földszinten egy 20x20 méteres edzőterem (ökölvívóterem), illetve az öltöző és egyéb kiszolgáló helyiségei kaptak helyet. Szintén a földszinten találha egy közel 100 m²-es, komplett erősítőterem. Az emeleten épült egy 45x24 méteres, szabvány szerinti kézilabdapálya,valamint hozzátartozó kiszolgáló helyiségek.

 
 


2007-2010: Átadtuk a labdarúgó edzőcentrumot

2007. augusztus 29-i alapkőletétellel megkezdődött az angyalföldi ingatlan korszerűsítésének első üteme. Ebben a szakaszban saját forrásból kialakításra került a Vasas felnőtt és utánpótlás labdarúgó csapatait kiszolgáló edzőkomplexum 7 műfüves edzőpályával (közel 18 000 m2 műfű), amelyeket mind-mind egy-egy Vasas-labdarúgólegendáról neveztek el. A névadó labdarúgók: Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Mészöly Kálmán, Várady Béla.

2010 nyarától kezdve pedig a Machos Ferencről elnevezett pálya átadása után, a Vasas-UNIQA Labdarúgó Edzőközpontban immár nyolc pályán, 23 000 m² edzőfelületen gyakorolhatnak a Vasas utánpótláskorú és felnőtt futballistái.
 

Vasas Sport Club: +36-1-329-4076

Létesítménybérlés: +36-70-967-16-76

 

 

Hirdetések