Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2018. 07. 09.

Túl a junior világkupán és a második vb-válogatón

A Dosztály János Emlékverseny harmadik, zárófordulóját rendezték a Fehér úti lőtéren a hétvégén. Lőttünk már jobban is. Két hete Gáspár Lalita és Hurai Viktória a...

Sportlövészet
| 2018. 06. 19.

Hármas Vasas-siker, plusz egy ráadás!

A háromfordulós Dosztály János Emlékverseny második fordulójában kifejezetten jól szerepeltek a Vasas-APLE versenyzői.

Sportlövészet
| 2018. 06. 06.

Egyéni csúcsokkal hangolnak a Vasas sportlövői a vb-re

A junior vb-válogatók határozzák meg a Vasas-APLE sportlövőinek nyári programját. Egy versenyen már túlvannak a lövők, Hurai Viktória mellett Gáspár Lalita új trénere, Szucsák...

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.