Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2020. 02. 26.

Junior Eb: a csapatversenyben bízhatunk még

Gáspár Lalita személyében a Vasas-APLE versenyzője is ott van Wroclawban, a 10 méteres Európa-bajnokságon, méghozzá a juniorok között. Az első két verseny kevésbé sikerült...

Sportlövészet
| 2020. 02. 10.

Gáspár Lalita felnőtt bajnoki címet szerzett

Megnyerte a 10 méteres országos bajnokságot a Vasas-APLE 19 éves versenyzője a hétvégén.

Sportlövészet
| 2020. 01. 20.

Gáspár Lalita is ott lesz a junior Eb-n

A Vasas-APLE versenyzője a hétvégi Honvéd Kupán remekül lőtt az alapversenyben, végül a szövetség által kijelölt junior Eb-keretben számítanak rá.

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.