Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2018. 09. 21.

50 méteres ob: három Vasas-érem a nyitónapon

A Fehér úti lőtéren rendezik meg az 50 méteres országos bajnokságot, a Vasas-APLE puskás versenyzői közül többen is dobogóra állhattak az első napon.

Sportlövészet
| 2018. 09. 12.

Világbajnoki 5. lett Ozsvárt Donát Koreában!

A friss versenyszámban, az úgynevezett target sprintben végzett igen előkelő helyen a Vasas SC színeiben készülő 17 éves lövő.

Sportlövészet
| 2018. 09. 03.

Világbajnoki remények Gáspár Lalitától és Ozsvárt Donáttól

Négy számban is indul Dél-Koreában a Vasas-APLE fiatal sportlövője, mellette a target sprint versenyszámban Ozsvárt Donátért is lehet majd szorítani.

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.