Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2018. 04. 06.

Hurai Viktória országos bajnok, Kozma Nikolett és a csapat bronzérmes!

Megnyerte a 10 méteres felnőtt ob-t Százhalombattán a Vasas-APLE légpuskás versenyzője, még két érem a mienktől!

Sportlövészet
| 2018. 04. 03.

Érmes remények az ob előtt

A Vasas-APLE sportlövőinek is szurkolhatunk a légpuskások mezőnyében a szerdán kezdődő százhalombattai 10 méteres országos...

Sportlövészet
| 2018. 02. 23.

Junior Eb: ez most kevésbé jött össze…

A várakozásoktól elmaradt Gáspár Lalita szereplése a győri junior Európa-bajnokságon és olimpiai selejtezőn.

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.