Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2020. 09. 29.

Éremeső és kitüntetés az ob-n

Három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a Vasas SC-APLE sportlövői a hétvégi ifjúsági és felnőtt ob-n. Vezetőedzőnk, Szita György, a szövetség legmagasabb...

Sportlövészet
| 2020. 09. 15.

Fehér Andrea új csúccsal országos bajnok

A nemzeti versenyszámok 25 és 50 méteres országos bajnokságán összesen 54 pontot gyűjtöttek a APLE-Vasas SC sportlövői. Fehér Andrea új országos csúccsal nyerte meg a női nyílt...

Sportlövészet
| 2020. 09. 08.

Négy ezüstöt és egy bronzot lőttek fiataljaink a junior ob-n

Harminckét pontot szereztek a hétvégén megrendezett junior országos bajnokságon a Vasas SC-APLE sportlövői. Gáspár Lalita két egyéni ezüstéremmel lett gazdagabb, és a bronzérmes...

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.