Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2018. 10. 09.

Bajnoki címek és érmek a target sprint ob-n

A koreai világbajnokságon ötödik helyet szerző Ozsvárt Donát mellett Veres Mirella is aranyérmes lett, a felnőttek között Gyallai Soma és Laczkó Vivien mix párosban szerzett magyar...

Sportlövészet
| 2018. 09. 24.

50 m-es bajnokság: négy felnőtt- és sok utánpótlásérem

Gáspár Lalita ezüstérmet szerzett 50 méteren, a 3 testhelyzet versenyszámban, a Fehér úti lőtéren megrendezett országos bajnokságon. A fekvő számban bronzérmes lett a Vasas-APLE...

Sportlövészet
| 2018. 09. 21.

50 méteres ob: három Vasas-érem a nyitónapon

A Fehér úti lőtéren rendezik meg az 50 méteres országos bajnokságot, a Vasas-APLE puskás versenyzői közül többen is dobogóra állhattak az első napon.

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.