Klubunk legutóbbi elnökségi ülésén döntés született, hogy a szabadidő szakosztályunk keretein belül lehetőséget biztosít a darts szakág működtetésére.

A hagyományosan kocsmasportként számon tartott darts egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, hála a közkedvelt tévés közvetítéseknek. Nos, elszánt szurkolóink ezentúl akár darts-versenyeken is szoríthatnak a piros-kék színekért, hiszen az ÚTTSE-ből kiváló szakosztályt a Vasas SC vette szárnyai alá. 
Dartsozóink heti négy alkalommal egy kis zuglói teremben gyakorolnak. A Vasas csapata elsősorban a steel (fémhegyű) szakágban versenyez, ebben a kategóriában szizál anyagú táblára kell dobni és ennek a szakágnak versenyeit közvetíti általában a Sport Tv is. 
A másik válfaj a soft (műanyag hegyű) kategória, melyben automata gépekre játszanak a sportolók. 

Sütő András szakág vezető így nyilatkozott honlapunknak: 
- Jelenleg tizennyolc fővel dolgozunk, de szeretnénk a létszámot húszra növelni, és az évet úgy végigjátszani. Nemenkénti eloszlásban ez két férfi, valamint egy női csapatot jelent. 
Komoly, felépített versenyrendszer van hazánkban, egyéniben, párosban és csapatban is hirdetnek magyar bajnokot. Emellett a nemzetközi szövetség is szervez versenyeket, ezek lehetnek első, második vagy harmadik kategóriás viadalok. Számunkra az anyagi lehetőségek azt teszik elérhetővé, hogy a környező országokba járjunk, csak elvétve jutunk ki Németországba vagy Hollandiába. 
A közelmúltban például Nyitrán jártunk a Szlovák Nyílt Bajnokságon, ahol a már Vasas címeres pólókban induló Kulcsár Attila és Melisek Zsolt kilencedik helyen végzett. A játékerőnket jól jelzi, hogy ők ketten a legjobb magyar dartsozók közé tartoznak, sőt Melisek Zsolt volt az, aki a világon először produkált 9-nyilas, „Perfect Game” játékot nemzetközi eseményen, soft szakágban. A hölgyeknél is első osztályú csapatunk van, most tárgyalunk a legjobb női játékossal, Fekete Nórával, ha vele meg tudunk egyezni, akkor a női élvonalban is komoly céljaink lehetnek. 

dan            

 


Kulcsár Attila és Melisek Zsolt


Hirdetések