Sportágaink

Judo

Hírek

Judo
| 2021. 09. 03.

Eseménydús nyár, reményteljes ősz

A tavasszal a járvány miatt nehéz helyzetben voltak, de kiállták a próbát cselgáncsozóink, sőt: a jól sikerült nyári felkészülés után Bere Tamás szakosztály-igazgató bizakodva...

Judo
| 2021. 06. 22.

Hét érmet nyertek a fiatalok a Budapest-kupán

Hét Vasas-versenyző állhatott dobogóra a hét végi nemzetközi utánpótlás judoversenyen, a Budapest-kupán. Az egyetlen aranyérmet az U11-es korosztályú Szakál Levente nyerte.

Judo
| 2021. 05. 26.

Remekeltek a fiatalok a Magyar Kupában

Hat érmet nyertek serdülő- és diákkorosztályú judosaink a hétvégi, győri Magyar Kupa-fordulón.

Történet

A Vasas Sport Club 2015. december 8-i elnökségi ülésén döntést hozott a Vasas Judo Kft. megalapításáról, amelynek köszönhetően 2016. január 1-től elindult a judo sportág a Vasasnál.

Klubunk az évek óta sikeresen működő Újbuda Sportegyesülettel lépett partnerségre, amelyet Bere Tamás irányít, a szakmai munkáért pedig az egykori Európa-bajnok kiválóság, Hadfi Dániel felel.

Infrastrukturális téren komoly előrelépés volt, hogy 2017 januárjában átadták a Budai Judo Akadémiát. A 800 négyzetméteres területen megvalósuló beruházás különlegességet az adja, hogy az új judo terem a gazdagréti Csíkihegyek iskola tetején létesült, méghozzá széleskörű összefogásnak köszönhetően.

A Vasas Judo fő profilja az első években az utánpótlásnevelés, de Beringer Fatime révén 2020 óta már felnőtt magyar bajnoka is van a szakosztálynak.