Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2018. 07. 26.

Ozsvárt Donát: 17 évesen irány a junior vb!

Target sprint versenyszámban is indít magyar versenyzőt a sportlövő szövetség a changwoni világbajnokságon. Külön öröm számunkra, hogy a Vasas versenyzőjét, Ozsvárt Donátot...

Sportlövészet
| 2018. 07. 24.

Gáspár Lalita utazhat a junior világbajnokságra

A dél-koreai világbajnokság szellemében megrendezett harmadik válogatóversenyen a Vasas-APLE élversenyzője Gáspár Lalita remekelt, így kvalifikálta magát az utazócsapatba. Még egy...

Sportlövészet
| 2018. 07. 09.

Túl a junior világkupán és a második vb-válogatón

A Dosztály János Emlékverseny harmadik, zárófordulóját rendezték a Fehér úti lőtéren a hétvégén. Lőttünk már jobban is. Két hete Gáspár Lalita és Hurai Viktória a...

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.