Sportágaink

Curling

Hírek

Curling
| 2021. 04. 12.

Újabb érem, ezúttal Rigában

A frissen élezett kövek sem lepték meg a Szekeres, Nagy curling vegyes párost Rigában. Nagyszerű meneteléssel a 3. helyen végeztek a Világkupa-sorozat lettországi állomásán.

Curling
| 2021. 03. 14.

XIV. Westbay Hungarian Open: ezüstérmes a Szekeres, Nagy páros

Az utolsó dobás döntött a vegyes páros világkupa-sorozat budapesti állomásának fináléjában az újpesti duó javára, így a Szekeres Ildikó, Nagy György kettős a második helyen...

Curling
| 2021. 03. 09.

Szocsi után Budapesten a legjobb vegyes párosok

Színvonalas, erős mezőnyben végzett az ötödik helyen a Szekeres Ildikó, Nagy György vegyes páros Szocsiban, a Világkupa-sorozat újabb állomásán. A duó azonban máris új kihívásra...

Történet

A Vasas curling szakosztálya 2015-ben alakult meg, Vasas-Westbay néven. A szakosztály létrehozásában kiemelt szerepet vállalt Nagy György, a Westbay ügyvezető igazgatója, aki megszállottja a téli sportágnak. 

A szakosztály minőségi sportolókkal kezdte el működését, hiszen versenyzőként csatlakozott a 2014-es bajnok férfi csapat összes tagja, illetve a 2014-es női csapatbajnokság ezüstérmes hölgyei is, akik korábban tizenegyszer hódították el a magyar bajnoki címet. A vegyes csapat szintén országos bajnokként zárt 2014-ben.

A szakosztály kiemelkedő alakja volt a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt, a jelenlegi versenyzők közül pedig Szekeres Ildikó és Nagy György, aki vegyes párosban értek el számottevő nemzetközi eredményeket.

Feltétlenül megemlítendő még ezeken a hasábokon Nagy Laura neve, aki 2020-ban a Vasas SC és a magyar curlingsport első téli ifjúsági olimpiai aranyát nyerte meg Lausanne-ban.