Sportágaink

Curling

Hírek

Curling
| 2020. 04. 22.

Ötéves sikertörténet, friss sportdiplomáciai lehetőség

Dencső Blanka, a Vasas curling szakosztályának vezetője lett a női delegált a World Curling Federation szervezetében. A WCF következő kongresszusán így Nagy Györggyel együtt már két...

Curling
| 2020. 03. 15.

XIII. Westbay Hungarian Open: ezüstérmes a Dencső, Szabó páros

A Kamaraerdei Curling Központban rendezett háromnapos vegyes páros világkupán a Vasas párosa döntőt vívhatott az oroszok kettőse ellen. Szekeres Ildikó és Nagy György a negyedik helyen...

Curling
| 2020. 03. 08.

Világkupát nyert a Szekeres Ildikó, Nagy György duó Pozsonyban

A World Curling Tour hétvégi állomásán nem talált legyőzőre a Vasas párosa, így ebben az idényben harmadszor szerzett érmet a sorozatban, amely jövő héten Budapestre látogat.

Történet

A Vasas curling szakosztálya 2015-ben alakult meg, Vasas-Westbay néven. A szakosztály létrehozásában kiemelt szerepet vállalt Nagy György, a Westbay ügyvezető igazgatója, aki megszállottja a téli sportágnak. 

A szakosztály minőségi sportolókkal kezdte el működését, hiszen versenyzőként csatlakozott a 2014-es bajnok férfi csapat összes tagja, illetve a 2014-es női csapatbajnokság ezüstérmes hölgyei is, akik korábban tizenegyszer hódították el a magyar bajnoki címet. A vegyes csapat szintén országos bajnokként zárt 2014-ben.

A szakosztály kiemelkedő alakja volt a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt, a jelenlegi versenyzők közül pedig Szekeres Ildikó és Nagy György, aki vegyes párosban értek el számottevő nemzetközi eredményeket.