Jenkei Dániel, 2022.12.29. | Klub

Háromrészes sorozatban tekintünk vissza a 2022-es év legemlékezetesebb vasasos pillanataira. Jöjjön zárásként a szeptembertől decemberig tartó szakasz: fájó búcsú Szabó Évától, Mészöly Kálmántól és Csapó Gábortól, újra pólóhangulat a Komjádiban, huszadik elnöki évforduló, és az új síházunk átadása.

SZEPTEMBER
A Vasas-tehetségek folytatták a tündöklést az első őszi hónapban is: Gyurinovics Lili három arany-, Bujdosó Zsombor egy ezüstérmet szerzett a limai ifjúsági úszó világbajnokságon. Szimcsák Mira pedig a Seychelles-szigeteken lett korosztályos világbajnok nyílt vízi úszásban.


 

A hónap végén az atlétikai csapatbajnokság döntőjében a hetedik helyen zárt a Vasas SC, ezzel pedig a meglepetéscsapat jelzőt érdemelte ki a kívülálló értékelőktől.

Közben Székesfehárvárra is elutaztunk, ahol bejelentettük, hogy a FEHA19 és a Vasas Sport Club együttműködési megállapodást köt a jégkorongsportágban. Egy újabb lépés a minőségi utánpótlásnevelésért!

Az A-Híd VasasPlaket pedig 35 (!) gólos sikerrel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében.


OKTÓBER

Október 10-én volt pont 20 éve, hogy Markovits Lászlót választották klubunk elnökének. Időutazásos interjú is készült a jeles évforduló kapcsán.


 


A hónap közepén megszerezte nagyon régen várt, első győzelmét az élvonalban a Vasas FC. A mieink az Illovszky-stadionban verték 2-0-ra a MOL Fehérvárt.
 

Október 29-én pedig tíz éve nem látott hangulatot sikerült visszacsempészni a Komjádiba: az A-Híd VasasPlaket ugyan kikapott a bivalyerős Bresciától a BL-selejtező utolsó körében, de jó volt újra átélni egy ilyen atmoszférájú vasasos pólómeccset.


NOVEMBER
Egy kis retro életérzés, óriási elhivatottság, és remek vasasos közösség: novemberben az újpesti Tungsram-csónakházban látogattuk meg a legifjabb kajak-kenusainkat. Fotógaléria és beszámoló itt.


Hibátlan selejtezőkört követően, története során másodszor jutott fel a Bajnokok Ligája főtáblájára a Vasas Óbuda. Le a kalappal ismét csak!
 

Az is nagy öröm volt, hogy több saját nevelésű fiatal is bemutatkozhatott ebben a hónapban az A-Híd VasasPlaket felnőtt csapatában. 
 

Micsoda skalp! Női kézilabdázóink egy időntúli hetessel búcsúztatták az NB I-es Érdet a Magyar Kupából.


 

A novemberi hónap azonban összességében mégis a fájó veszteségek időszaka volt a Vasas család számára, hiszen pár hét leforgása alatt hunyt el három kiemelkedő vasasos legendánk. Elment a teniszező Szabó Éva, a labdarúgó Mészöly Kálmán és a vízilabdázó Csapó Gábor is.  Mindhárman világklasszis sportolók, a klub aranykorának nagy egyéniségei voltak. Hiányozni fognak...


DECEMBER

Zsinórban harmadszor lett bronzérmes az A-Híd VasasPlaket a vízilabda Magyar Kupában. Az Eurokupában pedig ugyan izgalmassá tettük ötgólos előnyből is a belgrádi visszavágót, azért a végén sikerült bejutni a legjobb nyolc közé.
 

És ha már nyolc, ökölvívóink nyolc éremmel, köztük két arannyal zárták Miskolcon a felnőtt országos bajnokságot.

Tóth Zita pedig a felnőtt top 100-ba került az alpesi sízők között. Micsoda hihetetlen teljesítmény ez is! 


 

Közben Szilágyi Áron magától értetődő könnyedséggel nyerte meg közel fél év után az első versenyét, az orléans-i GP-t.
 

Egy hétvégével később pedig Bányai Zsombor és a vasasos női kardcsapat is aranyat nyert a vívók országos bajnokságán.




És hogy milyen eredményes év volt számunkra ez a 2022-es, az abból is látszik, hogy a Vasas SC adta a legtöbb sportolót a hagyományos év legjobbjai választáson.

 

Végül karácsonyi ajándék is jutott a Vasas családnak: december 22-én egy remekül sikerült megnyitóval adtuk át az új Vasas-síházat a Normafán.

 


A  Vasas-tehetségek pedig ezzel a kisvideóval kívántak mindenkinek boldog, békés ünnepeket.


Hirdetések