Jenkei Dániel, 2022.10.29. | Vízilabda

Fantasztikus hangulatban fogadta az A-Híd VasasPlaket a Bresciát a Komjádiban, a mieink még a harmadik negyed közepén is vezettek, de onnantól kezdve az olaszok átvették a kezdeményezést, így kétgólos hátrányból várjuk a BL-selejtező visszavágóját. 

Bajnokok Ligája, III. selejtezőkör, 1. mérkőzés
A-Híd VasasPlaket-AN Brescia 10:12 (3-3, 4-5, 2-4, 1-0)

Komjádi uszoda, 1000 néző.
Vezette: Sztavridisz (görög), Peris (horvát).

Vasas: B. Mitrovics – Bátori 4, Erdélyi 1, Randjelovics, Mezei 1, Drasko Brguljan, Nagajev I. 3. Csere: Mizsei (kapus), Simon R., Bedő, Sedlmayer 1, Zerinváry, Sélley-Rauscher.
Edző: Szlobodan Nikics

Brescia: Tesanovics – Alesiani 3, Ch. Presciutti 1, Di Somma 1, Lazics 1, Harkov 1, Dolce 2. Csere: Vapenszki 1, Renzuto 1, Luongo 1, Gitto, Gianazza.
Edző: Alessandro Bovo

Kipontozódott: Bátori (26. p.), Harkov (32. p.)


"Hozzuk vissza a régi pólóhangulatot a Komjádiba!" - harangoztuk be a főtáblára jutásról döntő BL-selejtező odavágóját, és ezt a célt bizony maximálisan sikerült elérni szombat este. Az ember tényleg libabőrös lett a bemutatásnál, no meg persze a Vasas-gólok után is, hiszen nagyon hosszú ideje nem volt részünk ilyen szurkolásban vasasos vízilabdameccsen.
 


Három és fél negyeden át a vízben látottakra sem lehetett semmi panasz, rögtön az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Bátori ihletett formában kezdett, és már a nagyszünetben négy lőtt gólnál tartott, de persze a világelitbe tartozó Brescia sem adta magát könnyen, rendre egy-egy apró gólocskával tudtunk csak vezetni.

Utoljára ilyen 9-8-nál történt, amikor Nagajev rövid időn belül a második gólját szerezte, így joggal zúgott az "Ivan, Ivan!" rigmus a lelátón.

Ezen a szombaton nagyjából eddig a pontig tudtunk igazán meccsben lenni, amiben azért bizonyára volt némi szerepe annak is, hogy az egyik kulcsemberünk, Konarik Ákos betegség miatt nem tudta vállalni a játékot.

A tény mindenesetre az, hogy a végjátékban mindössze egyszer tudtuk megzörgetni a Brescia hálóját, méghozzá már az utolsó percen belül, beállítva ezzel a 12-10-es végeredményt.

Az olaszok nagyon rutinosan őrizték az előnyt a hajrában, és kétgólos idegenbeli sikerükkel egyértelműen ők számítanak esélyesnek a párharcban.

A visszavágót, amin eldől, hogy melyik csapat jut főtáblára, egy hét múlva rendezik Bresciában. Esélyek ide vagy oda, az A-Híd VasasPlaket ma is igazolta, hogy nagy szívvel képes küzdeni, ebből - és persze jó játékból - pedig valami szép meglepetés is kisülhet akár jövő szombaton.
 

Szlobodan Nikics vezetőedző így értékelt honlapunknak a meccs után:

- Ha a teljes képet nézem, akkor nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert tényleg száz százalékot beleadtak az egész meccsen és végig nagyon egységesek voltak. Hosszú ideje várt a Vasas arra, hogy ilyen ellenfél ellen, ebben a hangulatban játszhasson komoly nemzetközi tétmeccset, és nagyon köszönjük, hogy ennyien kijöttek ma a Komjádiba. Úgy láttam, a szurkolók is értékeltek azt a hozzáállást, amit mutattak a játékosok. Továbbra is fontos hangsúlyozni, hogy egy hosszú távú építkezésben vagyunk, és szerintem jobban állunk, mint amikor elkezdtem a munkát a csapattal. Persze egy vesztes meccs után nem lehet sosem elégedett az ember, ma is voltak bőven hibáink, elsősorban védekezésben, és volt egy hiányzónk is, ami sok mindent befolyásolt támadásban. A Brescia pedig egy remek csapat és kihasználta a megingásainkat. Most már tudjuk, milyen ez a szint, egy hét múlva remélem, mindenkire számíthatok és tudunk kint is játszani egy jó meccset. Úgy érzem, ma az elején kicsit meg tudtuk lepni az ellenfelet, ez lenne a cél majd ott is.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések