Jenkei Dániel, 2022.12.14. | Vízilabda

Az egyik legrosszabb forgatókönyv valósult meg a belgrádi Eurokupa-visszavágón, de végül egyetlen gólocskát sikerült megőrizni az ötgólos előnyből, így az A-Híd VasasPlaket ott lesz az Eurokupa negyeddöntőjében.

Eurokupa-nyolcaddöntő, visszavágó
Crvena Zvezda-A-Híd VasasPlaket 11-7

Gólszerzőink: Randjelovics Sz. (2), Sélley-Rauscher D., Bátori B., Konarik Á., Nagajev I., Gábor L.

Továbbjutott a Vasas, 22-21-es összesítéssel.


A várt parázs hangulat végül elmaradt a belgrádi szerda estén, hiszen nem érkeztek Zvezda-ultrák, de összességében így sem alakult nyugodtan az esténk.

Az első negyedben lassan csordogált az Eurokupa-nyolcaddöntő második felvonása, nyolc perc után 2-2 állt a táblán, a kapunkban pedig jól kapta el a fonalat Braniszlav Mitrovics.

A második negyed elején kezdődtek a bajok, Sedlmayert erősen véleményes körülmények között szórták ki végleg cserével. Az egyébként sem teljes csapatunknak ez pedig további komoly érvágást jelentett.

A hazaiak éltek is a lehetőséggel, elléptek kettővel, hogy aztán Bátori nyugtassa meg a kedélyeket a negyed végén egy fórgóllal. A nagyszünetben így 5-4 volt az állás.

A harmadik játékrészek nem a kedvenceink mostanság, Nagajev egyszer ugyan betalált, de támadásban rengeteget hibáztunk ebben a periódusban, pedig adott volt a lehetőség a párharc lezárására.

Ehelyett viszont a hazaiak kaptak vérszemet, olyannyira, hogy pár perccel a vége előtt 11-6-ra módosították az állást, ledolgozva ezzel a hátrányunkat. Nem nagyon hittünk a szemünknek ekkor…

Az ötméteresek rémétől aztán végül Gábor Lőrinc találata mentett meg minket, bár a szerbek még a legvégén is újra támadtak az ötgólos különbségért…

A továbbjutáson kívül így nem sok öröm lehetett a mai meccsben, de vegyük úgy, hogy amiért kiutazott a csapat, azt sikerült elérni.
 


 

 

Szlobodan Nikics vezetőedző találkozó utáni gondolatai mindenesetre sokatmondóak:
- A mi szempontunkból ez egy katasztrofális meccs volt. Rengeteg sanszunk volt, de nem tudtunk velük élni. Az ellenfelet sokkal motiváltabbnak éreztem, így a végén szerencse is kellett, hogy legalább egy gólt megőrizzünk az előnyből. Nem mennek jól a dolgaink az utóbbi meccseken, át kell beszélnünk sok mindent a csapattal ezután. Az egyetlen, aminek ma örülhetünk, az a továbbjutás.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések