Jenkei Dániel, 2022.12.17. | Vívás

A 2022-es vívó országos bajnokság egyéni versenyében Bányai Zsombor aranyérmet nyert férfi párbajtőrben, Somfai Péter tanítványa ellenállhatatlan volt a fináléban, és tulajdonképpen az egész nap folyamán. Katona Renáta és Nagy Dávid pedig egy-egy bronzzal gazdagította a piros-kék éremkollekciót.

Az idei évre visszatért a klasszikus helyszínre, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba a vívó országos bajnokság.

Hiányérzetünk azonban lehetett, hiszen Szilágyi Áron kisebb sérülése kiújult az orléáns-i győztes gp-n, így a férfi kard címvédője nem vállalta a megmérettetést.

Egyéni aranyérem nélkül azonban így sem maradtunk, Bányai Zsombor ugyanis férfi párbajtőrben 2017 után újra felült a bajnoki trónra. Somfai Péter tanítványa remekül vívott mindkét napon, az elődöntőben klubtársát, Nagy Dávidot győzte le, a döntőben pedig druszáját, a fiatal Keszthelyi Zsombor verte meg nagy fölénnyel, 15-7-re.

 


Ahogy ebből kiderül, a Halla Péter által felkészített Nagy Dávid  bronzéremmel zárt, de a Vasasból Buta Levente is ott volt az élmezőnyben, neki most egy hetedik hely jutott. A címvédő Koch Máté pedig korábban búcsúzott, neki még nem sikerült teljes mértékben a visszaállás a kanadai verseny után, ám abban biztosak vagyunk, hogy holnap ő is erőssége lesz a bombaerős vasasos csapatnak.

Női kardban jutott még dobogós hely piros-kék versenyzőnek szombaton, Katona Renáta révén. Itt a négy nyári csapatvilágbajnok került be az elődöntőbe, Reninek pedig ezúttal ez a kör jelentette a végállomást. Dr. Boros György tanítványa a tavalyi arany után most is nyert medált tehát egyéniben. Emellett a fiatal Vasas-tehetség, Spiesz Anna hatodik helye is elismerésre méltó teljesítmény.

Férfi kardban az "örökös bajnok" Szilágyi Áron távollétében kevésbé lehettek vérmes reményeink, végül a Vasasból Rabb Krisztián és Nagy Martin osztoztak a hetedik és nyolcadik helyen.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A magyar vívás napja keretében egyébként kerek születésnapja alkalmából köszöntötték olimpiai bajnoknőnket, vasasos szakosztály-társelnökünket, Szász Kovács Emesét, és számos utánpótlás versenyzőnket szólították a pódiumra a 2022-es évben elért nemzetközi sikereik kapcsán.

Háromszoros olimpiai bajnok legendánk, Szilágyi Áron pedig ismét rangos elismerésben részesült, hiszen bekerült a Nemzetközi Vívószövetség égisze alá tartozó Hírességek Csarnokába.


Hirdetések