Jenkei Dániel, 2022.09.30. | Vízilabda

Nehezen értékelhető, 35 (!) gólos sikerrel kezdte a Szarajevó csapata ellen a BL-selejtezőt az A-Híd VasasPlaket. Holnap már komolyabb erőpróba vár ránk.

Bajnokok Ligája, I. selejtezőkör
A-Híd VasasPlaket-Invictum Szarajevó 37-2 (10-1, 7-1, 12-0, 8-0)

Gólszerzőink.: Gábor L. 8, Konarik Á., 5, Sélley-Rauscher D. 4, Bátori B. 4, Sedlmayer T. 4, Nagajev I. 3, Erdélyi B. 3, Brguljan D. 2, Randjelovics 2, Zerinváry L., Simon R.


Négy és fél hónapja játszott utoljára tétmeccset Szlobodan Nikics együttese, így nagyon vártuk már, hogy Hollandiában elkezdődjön a Bajnokok Ligája első selejtezőköre.

A mieink pénteken kapcsolódtak be a küzdelmekbe, és mivel csütörtökön a Primorac Kotor 36-4-re legyőzte az Invictum Szarajevót, így pontosan tudtuk, hogy a mieink bosnyákok elleni nyitánya még edzésnek sem lesz az igazi.

Ettől függetlenül ezt a meccset le kellett játszani, a mieink pedig megtisztelték azzal a lelkes szarajevóiakat, hogy komolyan vették a meccset. A harmadik negyedben például 12 góllal terheltük meg a bosnyákok hálóját, így a végére kijött egy 37-2-es siker.

Nyilván egy ilyen meccset nehéz értékelni, de azért fiatal centerünket, Gábor Lőrincet emeljük ki, hiszen egymaga nyolcszor talált be az ellenfél kapujába. Ő így értékelt:

"Szerintem senki nem játszott még ilyen meccset életében. Boban két dolgot kért, hogy ne sérüljünk meg és tiszteljük meg az ellenfelet. Mindkettőt megvalósítottuk. Személy szerint én is iszonyatosan vártam már, hogy végre tétmeccsünk legyen, jól éreztem magam a vízben és be is jöttek a megoldásaim. A holnapi nap nagyon kemény lesz, a Kotor és a Bukarest is jó csapat, de nagyon pozitív hangulatban és motiváltan várjuk ezeket a meccseket."

 


 

A folytatásban, szombaton viszont jön a java, hiszen a mieink 13 órakor a Kotorral játszanak, majd 18.30-kor a Steaua Bukarest következik. Az előzetes erőviszonyok és a minitorna eddigi alakulása alapján egyértelműen ez a két csapat tűnik a legerősebb riválisnak.
 

Az A-csoport további eredményei
Kotor-Szarajevó 36-4
Het Ravijn-Steaua Bukarest 10-15
Het Ravijn-Kotor 7-16

 

Borítókép: Wim Beunk


Hirdetések