Jenkei Dániel, 2022.11.09. | Röplabda

Nem volt kétség egy percig sem: a Vasas Óbuda hazai pályán is 3:0-ra győzte le a Tenerifét, ennek pedig nem más a jutalma, mint a Bajnokok Ligája csoportkörben való szereplés.

Bajnokok Ligája-selejtező, II. kör, visszavágó
VASAS ÓBUDA-TENERIFE LA LAGUNA (SPANYOL) 3:0 (23, 19, 21)

Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 400 néző. Vezette: Ivanov (bolgár), Lopes Pinto (portugál)

Vasas: Török 7, Papp O. 3, Bannister 11, Boyko 5, Abdulazimova 15, Skrypak 2. Csere: Juhár (liberó), Fricova 7, Fábián, Vezsenyi 4, Kump 5. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

La Laguna: Nsungimina 4, Wolowicz 5, Aranda Munoz 5, Arredondo 10, Niece 8, Lengweiler 11. Csere: Llabrés (liberó), Claveria, Delgado 2. Vezetőedző: Juan Diego Garcia Diaz


A Tenerifén aratott háromnullás győzelem után mindenki egészséges önbizalommal és magabiztossággal várhatta a BL-főtáblás szereplésről döntő szerda esti budapesti visszavágót.

Nos, azt nem lehet mondani, hogy a spanyolok ne szívták volna fel magukat, hiszen az első szett egészen a végjátékig nekik állt, ám Török Katáék végül fordítani tudtak, és ugyanezt megtették a másodikban is, igaz, ott már hamarabb magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést.

A 2:0-s vezetés után mindenesetre robbanhatott a Riz Levente-csarnok, hiszen elértük a célt, behozhatatlanná vált az előny összesítésben. (Persze nem mintha addig ne lett volna remek hangulat a hangos Vasas-tábor jóvoltából...)

A harmadik szettre görög mesterünk érthető módon felforgatta csapatát, de ez sem jelentett akadályt, egy-egy kisebb hullámvölgyet leszámítva ugyanis ebben az új formációban is tudtunk dominálni, ennek a jutalma pedig egy 3:0-ás siker lett.

Persze az igazi jutalom, hogy a Vasas Óbuda története során másodszor is ott lehet az európai röplabda krémjében, hiszen a folytatásban hat meccs biztosan vár ránk Bajnokok Ligája csoportkörében. A selejtezősorozatban mutatott ellenállhatatlan játék után pedig ez bizony maximálisan megérdemelt dolog.

Izgatottan várjuk a folytatást!

 

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a találkozó után a Vasas Óbuda honlapjának:
- Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kivívnunk a főtáblás szereplést, mert amikor idejöttem a Vasashoz, ez volt az egyik célom nekem, a vezetőségnek is, hogy újra ott legyünk Európa elitjében. Ma nagyon idegesen kezdtünk, de az első játszam megnyerése kulcsfontosságú volt. Utána egyértelműen bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.


Hirdetések