B.V., 2022.09.06. | Úszás

Nagyszerűen szerepeltek klubunk versenyzői a vasárnap véget ért perui ifjúsági úszó-világbajnokságon; Gyurinovics Lili három arany-, Bujdosó Zsombor pedig egy ezüstérmet szerzett a váltókkal.

Már a júliusi, bukaresti korosztályos Európa-bajnokságon is nyert egy-egy érmet Gyurinovics Lili és Bujdosó Zsombor, a múlt héten Limában rendezett ifjúsági világbajnokságon három arany- és egy ezüst volt a vasasos mérleg.

Lili a lány 4x200-as és a 4x100-as gyorsváltó sikeréből is oroszlánrészt vállalt, a szintén győztes mix 4x100-as gyorsváltót pedig délelőtti úszással segítette. Ráadásul egyéni döntőben is szerepelhetett, szétúszást követően jutott a legjobb nyolc közé 100 m gyorson, s végül a hetedik lett.

Zsombor is a váltóval állhatott dobogóra ezúttal, a 4x200-as fiúnégyes tagjaként szerzett ezüstérmet, míg egyéniben 400 m vegyesen egyéni csúcsot úszott ugyan, de lemaradt a dobogóról, és negyedikként zárt.

A vb után így értékelte Lili és Zsombor edzője, Lőrinczi György:

„Maximálisan elégedett vagyok a srácokkal. Persze, mindig van feljebb, mindig lehet tovább fejlődni, de úgy gondolom, olyan teljesítményt nyújtottak és olyan volt a hozzáállásuk, hogy nem adtak okot arra, hogy a hiányosságokról beszéljünk. Természetesen tudjuk, hogy nem mindenki volt itt ezen a világbajnokságon, de ez legyen azoknak az országoknak a problémája, mi ott voltunk felkészülten. A lányok váltója tudott volna jobbat is, ha szükséges, a 4x200-as fiúegység pedig hét másodperccel jobbat úszott, mint az Európa-bajnokságon.”

Trénerünk kitért arra is, hogy ez volt a két fiatal utolsó korosztályos világversenye:

„Hosszú út van mögöttünk, együtt sírtunk, együtt nevettünk, szerencsére inkább nevettünk. Mostantól természetesen a felnőttmezőnyben való helytállás a feladat, hiszem, hogy sikerülni is fog. Idővel pedig majd szeretnénk nagyobbat álmodni, és a cél, hogy mindketten bekerüljenek a válogatottba.”

Versenyzőink tehát alaposan kivették a részüket a magyar csapat parádés szerepléséből, amely összesen hét arany- és hét ezüstéremmel a második helyen végzett az éremtáblázaton.


Hirdetések