Nagy Dániel, 2022.11.23. | Kézilabda

Óriási izgalmakat tartogatott az NB I-es Érd elleni találkozónk a Magyar Kupa 3. fordulójában, melynek végén – egy időntúli hetest értékesítve – a döntetlent és a továbbjutást is kiharcoltuk.

Magyar Kupa, 3. forduló

Vasas SC–Érd 27–27 (15–18)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 5, Szilovics 6, Speth 3, Dombi 1, Nagy Zs., Domokos 4. Cserék: Bánhidi 3, Blaubacher 2, Imrei 1, Böhm 1, Gaschler 1, Lengyel, Kobela, Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 18 perc
Hétméteresek: 4/4 , ill. 4/2


A szezon második kupameccse következett a csapatunknak szerda este: a Kozármisleny elleni októberi siker után az NB I-es Érd együttesét fogadtuk a Sterbinszky-csarnokban. Ellenfelünk a válogatott szünet miatt az első tétmeccsét játszotta novemberben.

Gyorsan megszereztük a vezetést, Szilovics Fanni kevesebb mint fél perc elteltével beköszönt, a következő három találatot azonban az érdiek jegyezték. Ezután tartottuk a lépést, elsősorban Oláh Kyrának köszönhetően, aki biztos kézzel értékesítette a heteseinket – az első 10 percben hármat is. A félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd három góllal elléptek az érdiek. A 25. percben nagy esélyt kaptunk a felzárkózásra, gyors egymásutánban két vendégjátékost is leültetett két percre a játékvezető, a lehetőséget viszont nem tudtuk kihasználni, a kettős emberelőny ideje alatt ráadásul 2–1-re alulmaradtunk. A hátrányunk már ötgólos is volt, amiből még faragtunk a szünet előtt, így látótávolságon belül maradva (15–18) várhattuk a folytatást.
 


 

A második félidőt mi kezdtük jobban, hamar közelebb zárkóztunk, az egyenlítés azonban nem sikerült, pedig számos alkalommal támadhattunk érte. A hajrára fordulva is mindössze egy góllal vezettek az érdiek, ráadásul a 47-53. perc között ráadásul nem esett gól – fokozódtak az izgalmak. A „csendet” az érdiek törték meg, így ismét kapaszkodnunk kellett, amit sikerrel tettünk: 25–27-nél, másfél perccel a vége előtt Kurucz Annamária védése tartott minket meccsben, az ellentámadásból pedig Böhm Nikolett dobott gólt.

Őrült utolsó perc következett, újra megszereztük a labdát, majd emberelőnyben támadhattunk az egyenlítésért: az utolsó másodpercekben Oláh Kyra törhetett be a szélről, akivel ziccerben szabálytalankodtak; újabb kiállítás, és az óra lepörgése miatt időntúli hetes következett. Az elvégzésére Blaubacher Dóra vállalkozott, akinek nem remegett meg a keze, így 27–27-tel, alacsonyabb osztályú csapatként jutottunk a Magyar Kupa 4. fordulójába, amelynek párosításait november 29-én sorsolják; a Győri ETO-n és Ferencvároson kívül már bármelyik együttes szembe jöhet majd.
 


 

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Bár más sportág, mégis egy klub – szerintem Kálmán bácsi föntről segített ma nekünk egy picit; ezúton is részvétünket fejezzük ki a családnak, a továbbjutást pedig az ő emlékének ajánljuk. Valóban izgalmas meccset játszottunk, már az első félidőben is éreztük, hogy akár ilyen végjáték is kialakulhat. A félidőben megértették a lányok, hogy mi kell a fordításhoz, miből szedtünk össze háromgólos hátrányt, és ezt nagyon komoly meccsen belüli előrelépésnek tartom.”

Szilovics Fanni: „Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatra, végre igazi egységként küzdöttünk a pályán. A második félidőben kijavítottuk az első hibáit, az előrejáték és a védekezés esetében is. Nincs sok időnk az örömködésre, a hétvégén nehéz meccs vár ránk; a Kozármisleny együttese ellen is ezt a játékot szeretnénk folytatni.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk legközelebb november 26-án lép pályára: a lányok szombaton a Kozármisleny csapatát fogadják az NB I/B 10. fordulójában; a meccs 17 órakor kezdődik.


Hirdetések