Nagy Dániel, 2022.09.22. | Úszás

A kiválóan szereplő magyar küldöttség sikereihez a Vasas SC ifjú úszója, Szimcsák Mira is hozzájárult, aki váltóban arany-, egyéniben bronzérmet nyert a Seychelles-szigeteken rendezett nyílt vízi úszók utánpótlás-vb-jén.

Mesés környezetben mérethették meg magukat az utánpótláskorú nyílt vízi úszók, hiszen szeptember második felében a Seychelles-szigeteken rendezték meg a korosztályos világbajnokságot. Az esemény remekül sikerült a magyar csapat szempontjából, amely négy arany- és három bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett.

A Vasas SC képviseletében Szimcsák Mira ugrott vízbe az U19-es mezőnyben, és neki sem kellett üres kézzel hazatérnie: Dr. Egressy János tanítványa a 4x1500 méteres váltóval első helyen végzett, míg tíz kilométeren harmadikként csapott a célba.

A fiatal a honlapunknak nyilatkozott a sikeres eseményt követően.
 


Szimcsák Mira (jobbra) a tíz kilométeren szerzett bronzérmével
 

„Motiváltan és izgatottan utaztam el a versenyre, főleg, hogy egész évben jöttek a jó eredmények; a vb-n sem akartam csalódást okozni – mondja Mira. – Előtte kétszer két hétig a Balatonon edzőtáboroztam, ahol igyekeztem a maximumra pörgetni magamat. Nem lehetek elégedetlen a végkimenetellel: tíz kilométeren érmes reményeim voltak, nagyon örülök a harmadik helynek. Nehéz verseny volt, az első nyolcas tagjaként én is megléptem a rajt után, velük együtt is maradtunk a célig. Emiatt viszont végig ment a verekedés, ami sokat kivett belőlem, főleg, hogy hibáztam, hiszen csak az első körben mentem ki frissíteni. A maradék hét és fél kilométer elég szenvedősre sikeredett, de a medál kárpótol érte. A váltónkban elsőként úsztam, és a lehető legjobb pozícióban akartam átadni a stafétát. Sikerült tartani a lépést a fiúkkal, ha jól emlékszem, negyedikként cseréltünk. Csodás befejezése volt ez a nyári szezonnak, ám a felkészülés nem áll meg, lesznek még versenyek idén.”

Mira – nem meglepő módon – a helyszínt is méltatta.

„Gyönyörű helyszíneken jártunk, mindannyian nagyon élveztük az ott töltött időt. A verseny ideje alatt nem volt lehetőség lazítani, a váltó után azonban elmentünk katamaránozni, ami lenyűgöző élmény volt.”

A képek forrása: MÚSZ


Hirdetések