Jenkei Dániel, 2022.09.27. | Jégkorong

Kedden sajtótájékoztatón jelentették be Székesfehérváron, hogy a FEHA19 és a Vasas Sport Club együttműködési megállapodást kötött a jégkorongsportágban.

A két jégkorong-utánpótlásműhely között már évek óta nagyon jó kapcsolat áll fenn, ez a mostani hivatalos megállapodás pedig magasabb szintre és szervezettebb keretek közé emeli az együttműködést.

Az a cél – összhangban a Magyar Jégkorong Szövetség sportágfejlesztési stratégiájával –, hogy a honi sportág minél magasabb színvonalat képviseljen. A Vasas SC ezután is önálló és független műhelyként folytatja tovább, de a két klub még szorosabbra fűzi a kapcsolatát. A FEHA19, mint Nemzeti Akadémia és a magyar jégkorong Módszertani Központja a továbbiakban szakmai továbbképzéséket tart majd a Vasas edzőinek, valamint a legtehetségesebb játékosok lehetőséget kaphatnak a fehérvári korosztályos csapatok edzésein, tesztjein, tornáin, vagy a különböző bajnokságokban.


Az elmúlt években nagyon jó kapcsolat alakult ki a két műhely között, ez most még magasabb szintre emelkedhet. A múltban is már volt rá példa, hogy játékosok mozogtak a két egyesület között, ez a jövőben sem lesz másként. Mint Módszertani Központ igyekszünk segíteni a többi klubnak, hiszen a cél – a magyar jégkorong fejlődése – közös. A megállapodás keretén belül együtt dolgozunk majd a tehetségek fejlesztésében, valamint az edzők továbbképzésre is kiterjed majd az együttműködés – mondta a bejelentés kapcsán Fekti István, a FEHA19 ügyvezetője.

 



 

Nagyon örülök, hogy a két klub szakmai stábja ennyire bízik egymásban, és mostantól hivatalosan is még szorosabbá válik a közös munka. Egyesületi elnökként kifejezetten támogatom az ilyen sportszakmai együttműködéseket, hiszen függetlenül a kiemelt státusztól, a magyar sportvilág túl kicsi ahhoz, hogy mindenki önállóan, saját erőből és hiánytalanul tudja biztosítani a minőségi utánpótlás-nevelés valamint az élsporthoz vezető út kapcsán elengedhetetlen anyagi, szakmai és infrastrukturális feltételeket. Különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben lényeges, hogy a kiemelkedő szakmai munkát végző műhelyek összefogjanak egymással. Bizakodó vagyok, hogy a Vasas SC és a FEHA 19 között létrejött együttműködés szakmailag sikeres lesz, különösen a tehetséges magyar fiatalok felépítése tekintetében – tette hozzá Markovits László, a Vasas SC elnöke.


Klubunk jégkorong szakosztályának szakmai igazgatója, Székely-Mádai László ezt mondta el a sajtótájékoztatón:

- Nagy öröm, hogy magasabb szintre tudjuk emelni ezt a partnerséget. Úgy gondolom, a két fél eddig sem okozott csalódást egymásnak, és ez ezután is így lesz. Nekünk az a legfontosabb, hogy a Vasasban nevelkedő fiataloknak minden lehetőségük meglegyen, hogy eljussanak a legfelsőbb szintekig és az Erste Ligában is kipróbálhassák magukat. A FEHA-val való partnerség ezt is hivatott biztosítani. Az első fecskék Mayer Zsolt és Farkas Botond voltak az utánpótlásunkból, akiknek a fehérvári pályafutását büszkén figyeljük, és abban bízunk, hogy lesznek bőven olyan vasasos tehetségek, akik követik a példájukat.


Hirdetések