Jenkei Dániel, 2016.09.12. | Klub

Hétfő délután Pasaréten átadtuk a megújult rekortán atlétikapályát.

A felújított rekortán borítás átadása a Vasas Sport Club 2020-ig tartó, és a Kormány által támogatott létesítményfejlesztési programjának első megvalósult fejlesztése.

A családias hangulatú átadón a múlt és jövő jegyében a Vasas fiatal atlétái a klub korábbi világcsúcstartó futólegendájával, Béres Ernővel közösen futottak egy kört, ezzel szimbolikusan is birtokba véve az új pályát. Érdekesség, hogy Béres Ernő 1953. augusztus 20-án aktív versenyzőként a Népstadion átadóján is jelen volt és futott.

Az eseményen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Atlétikai Szövetség, valamint a Vasas ügyvezetése és az atlétika szakosztály vezetése és szakmai stábja is képviseltette magát.

Markovits László klubelnök: - A modern infrastruktúra az egyik alapvető feltétele a gyereksport és az élsport színvonalas működésének. 2006-ban az Euroleasing tulajdonosainak, most pedig a Kormánynak köszönhetően újul meg a napi szinten több száz gyermeket és több sportágat kiszolgáló atlétikapályánk. A Pasaréti Sportcentrum igazi mintának tekinthető mind a sportolói létszám, mind a körülmények tekintetében, ezért is örömteli, hogy itt indítjuk útjára a 2020-ig tartó létesítményfejlesztési programunkat.


Hirdetések