Jenkei Dániel, 2014.10.10. | Atlétika

100 éves a Vasas atlétika szakosztálya, felavatták az új fedett futófolyosót Pasaréten.

Péntek délután ünnepélyes keretek között adták át a Vasas Pasaréti úti Sportcentrumában épített új fedett futófolyosót.

A döntő részben a fővárosi egyesületeknek biztosított központi támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően a Vasas atlétái már az őszi-téli időszakban is ideális körülmények között készülhetnek.

A százhúsz méter hosszú, háromsávos rekortán borítású fedett futófolyosót dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Markovits László klubelnök részvételével avatta fel péntek délután a Vasas-család.

Az ünnepségen a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében részt vett Szalma László alelnök is, a Vasas korábbi kétszeres fedett pályás Európa-bajnok távolugrója.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Dr. Simicskó István államtitkár a következőket mondta el az esemény után:
- Jó volt látni, hogy a Vasas Sport Club a régi legendákkal és a gyerekekkel, családi körben ünnepelte az atlétika szakosztály századik születésnapját.  Az elmúlt évtizedekben a Vasas atlétái és az egész Klub nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország sportnagyhatalommá váljon. Nem véletlen, hogy a Magyar Kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, az atlétika pedig kiemelt támogatásban részesül. A Vasas új futófolyosója 25 millió forintos állami támogatással épült, és úgy gondolom, hogy a Vasas nagy családja és az itt sportoló gyerekek megérdemlik ezt a támogatást.

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke a következőket mondta el az ünnepség kapcsán:
- Nagy örömünkre szolgál, és büszkék vagyunk rá, hogy egy évvel a Kovács Pál Vívócsarnok átadása után ismét ünnepélyes avatásra került sor Pasaréten. Az infrastruktúra modernizálása továbbra is stratégia célja a Klubnak, és úgy gondolom, hogy kiemelt fővárosi egyesületként többek között az ilyen beruházásokkal tudjuk a legfelelősségteljesebben felhasználni a magyar államtól kapott támogatást. Az új fedett futófolyosó az atlétika szakosztálynál sportoló gyerekek számára biztosít a jövőben még jobb sportolási körülményeket.


Hirdetések