Gy. Szabó Csilla, 2024.05.19. | Tenisz

Idei harmadik, összesen pedig a negyedik egyéni junior ITF-tornagyőzelmét aratta vasárnap délelőtt Nemcsek Gréta. A J60-as, pasaréti korosztályos viadalon Major Áron János a legjobb nyolc között búcsúzott, a múlt héten Dunakeszin a döntőig jutó Kovács Marcell pedig a második fordulóban.

Egy héttel ezelőtt négy érmet nyertek a Vasas SC teniszezői Dunakeszin, Pasaréten, az egy kategóriával erősebb nemzetközi korosztályos viadalon viszont már csak Nemcsek remekelt, aki folyamatosan szállítja a jó eredményeket. Idei harmadik egyéni tornagyőzelmét aratta vasárnap a junior mezőnyben, a korábbi három J30-ast követően, először állhatott a dobogó legmagasabb fokára egy J60-ason. A Vasas SC kiemelt utánpótláskorú sportolója Pasaréten csak egyesben indult annak érdekében, hogy maximálisan koncentrálni tudjon feladatára. A taktika láthatóan be is vált, a torna 3. kiemeltjeként gyakorlatilag egyetlen keményebb meccset játszott csupán. A második fordulóban, a szlovák Farkasova ellen kényszerült három szettre, a negyeddöntőben és a döntőben viszont már csak három, az elődöntőben mindössze egy játékot veszített.

„Farkasovának elég kellemetlen stílusa van, ugyanakkor nekem sem igazán ment a játék – tudtuk meg Nemcsek Grétától a vasárnapi döntőt követően, amelyet alig egy óra leforgása alatt, magabiztosan nyert meg. – A harmadik szettben hátrányos helyzetből jöttem vissza, ami nagyon sokat adott nekem mentálisan. A legjobban talán az elődöntőben teniszeztem, szinte hibátlan teljesítményt nyújtottam. Dunakeszin csalódott voltam, hogy a legjobb négy között fejeztem be a küzdelmeket, bár nem is annyira az eredménnyel, sokkal inkább a saját teljesítményemmel voltam elégedetlen. Akkor egy több mint harminc meccses győzelmi sorozat szakadt meg, amely egyrészt törvényszerű volt, másrészt viszont fájdalmas is. Szerencsére gyorsan összekaptam maga, és erre a hétre ismét jó formába kerültem. A mutatott játéknak ugyanúgy örülök, mint a győzelemnek.”


A vasárnapi döntőre klubunk részéről Kisantal Dominik kísérte el Nemcsek Grétát

 

A sikert követően azt kérdeztük Nemcsek Grétától, vajon emelik-e a lécet mesterével Bocskay Józseffel, vagyis mostantól a magasabb kategóriájú ITF-tornákat veszik-e célba? A fiatal játékos szerint csak szépen fokozatosan tervezik a feljebb lépést, a közeljövőben J60-asokon még biztosan indulni fog. A folytatásban tehát elsősorban az eredmények határozzák meg az újabb választásaikat, ehhez pedig elsősorban az eddigieknél is stabilabb játékra lesz szüksége, de a fizikumának fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek a jövőben.

A Vasas SC szakembere, Kovács Márk, a szombati kiváló elődöntőt követően úgy fogalmazott, hogy Nemcsek Gréta már a mérkőzés elején elvette szlovák ellenfele kedvét a játéktól, nem engedte érvényesülni, folyamatosan ráerőltette akaratát:

„Bármivel próbálkozott is, egyszerűen nem talált fogást Grétin, ezen a napon semmit sem tudott kitalálni ellene. Szinte hibátlan játékot mutatott be, szó nélkül, csak a feladatára koncentrált. Úgy gondolom, hogy Grétinek kifejezetten jót tett, hogy Dunakeszin nem tudott végig mentelni, így Pasaréten tiszta lappal és újult erővel vághatott neki a tornának, amit nagyon szép teljesítménnyel meg is nyert”

A leányok mezőnyében Nemcseken kívül ezúttal csak Gyene Csenge lépett pályára teniszezőink közül, aki a selejtező első fordulójában szenvedett vereséget, ahogy a fiúk között Boros Bence is. Patai Dominik viszont első selejtezős mérkőzését három szettben megnyerte, a következő körben azonban ő is vereséget szenvedett.

Sem Kovács Marcell, sem Major Áron János nem volt kiemelt Pasaréten. Előbbi a főtábla első fordulójában egy osztrák fiút vert 6:4, 6:3-ra, a másodikban viszont a nyolcadik helyen rangsorolt Oparnicától kapott ki, mégpedig 7:6(7), 6:3 arányban.

Major magabiztos 6:1, 6:2-es győzelemmel kezdett, majd egy hosszú háromszettes meccsbe bonyolódott a pasaréti Kristyán ellen, akit végül 6:7(2), 6:3, 6:3-ra vert. A legjobb nyolc között a negyedik kiemelt ukrán Tyerkovszkijjel szemben lépett pályára, akitől 6:2, 6:7(6), 6:4-es vereséget szenvedett.

Párosban Boros Bence, és Kovács Marcell volt érdekelt, de mindketten az első fordulóban búcsúztak a küzdelmektől.


Hirdetések