Nagy Dániel, 2024.04.18. | Műkorcsolya

Szinkronkorcsolyázóink ebben az évadban is bizonyították, hogy számolni kell velük a világ legjobbjai között.

Sűrű évadot zártak az április első felében megrendezett világbajnokságon szinkronkorcsolyázóink, a Team Passion tagjai, akik nem voltak könnyű helyzetben a korábbi versenyeken, hiszen számos – szerencsétlenül „időzített” – sérülés és betegség nehezítette a felkészülésüket, részvételüket.

Ennek ellenére nem csüggedtek a vasasos korisok, az idény célversenye előtt pedig többek mellett jégre léptek a Vasas Kupán, a Dresden Cupon, sőt a világ legjobbjait hazánkba csábító SEAT Budapest Cupon is.
 


 

A már emlegetett világbajnokságnak Zágráb adott otthont, amely során a tavalyi, magyar tekintetben rekordnak számító hetedik helyet végül nem sikerült túlszárnyalni, ám nem álltak messze tőle a sportolóink, akik végül nyolcadikként zártak.

„Elég nehéz évadot zártunk le a vébével, rengeteg betegség, sérülés hátráltatott minket, ráadásul a fontosabb versenyeken mindig foghíjas volt az összeállításunk, a cserét, pótlást ráadásul a spotágunkban nem egyszerű megoldani. Emiatt még büszkébbek vagyunk arra, hogy a lányok minden helyzetben kihozták magukból a maximumot – értékel Kendelényi-Gulyás Erika, a Team Passion vezetőedzője. – A világbajnokság kezdete előtt két-három héttel is volt egy sajnálatos sérülés, ám szerencsére a kezdésre összeálltunk, és a tervek szerint tudtunk jégre állni. A rövid programunk remekül sikerült, a sorsolás is nekünk kedvezett, amit kihasználtunk, és évadcsúcsot jelentő pontszámot értünk el. Hetedik helyen fordultunk rá a kűrre, csak a legnagyobb szinkronkorcsolya-nemzetek álltak előttünk, kanadai, amerikai és finn csapatok. A folytatásban is tiszta programot mutattunk be, ám több technikai elemünket is visszaminősítették, fontos pontokat veszítettünk, így a németek csapata megelőzött minket. A hatodik helytől a tizenegyedikig nagyon közel állnak egymáshoz az indulók sok dologtól függ a végső sorrend. Maximálisan elégedettek lehetünk, örülünk, hogy az utóbbi időben sikerült megragadni a top tízben; igyekszünk innen tovább fejlődni a folytatásban. Köszönjük a klub, a szövetség és a helyszínen szurkoló, nagyjából kétszáz magyar szurkolónak a támogatását!”

 

Team Passion:
Balog Eszter, Bubcsó Loréna, Csomor Kitti, Csomor Virág, Gödény Boglárka, Heizl Zsófia, Jászonyi Jára, Kaszál Anna Karina, Kiss Eszter, Koncz Noémi, Kutasi Boglárka, Marton Kata, Mezei Réka, Németh Eszter, Nikulasin Lilien, Rabb Csenge, Simkó Lili, Sipos Cseperke, Szabó Klaudia, Szilágyi Lili, Újhelyi Eszter

Felkészítő edzők: Kendelényi-Gulyás Erika, Tápai-Szabó Lilla, Afonyi Márta, Páva-Sárközi Bettina
Jeges koreográfia: Dohány Andrea
Kezek: Molnár Ferenc
Erőnléti edző: Juhász Bianka
Tánc: Krichenbaum Dániel
Balett: Vaszilenko Eugénia
Mentál coach: Sudár Györgyi

Hirdetések