Nagy Dániel, 2024.03.08. | Műkorcsolya

Az ötödik Vasas Kupára is büszkén tekinthetnek vissza klubunk műkorcsolyázói; a szervezésről, a hangulatról és a fiataljaink teljesítményéről a szakosztályunk igazgatóját, Hajek-Major Andreát kérdeztük.

A novemberi, negyedik felvonás után március elején klubunk műkorcsolya-szakosztálya újra megrendezte a Vasas Kupát. Az esemény most is nagy népszerűségnek örvendett, a mezőnyből pedig természetesen a vasasos indulók sem hiányoztak.

Az Óbudai Jégcsarnokban helyet kapó versenyen a Vasas műkorcsolyázói közül aranyérmet szerzett Hagymási Alíz (mini chicks), Monori Adina (mini cubs), Éltető Hanna (intermediate novice), Dózsa Benedek (junior) és Zsembery Katinka (senior), másodikként pedig Koczka Szofia (cubs), Zhang Boglárka (junior) és Rác Kolos (junior) végzett.

A szinkronkorcsolyázók között is ünnepelhettünk Vasas-aranyakat, a senior mellett a pre-juvenile és a mixed-age kategóriában is győzni tudtunk.

 

„Az évad elején azt tűztük ki célul, hogy az idényben kétszer is megrendezzük a Vasas Kupát; szerettünk volna még több versenyzési lehetőséget biztosítani. A novemberi is jól sikerült, és a mostani felvonásra is büszkék lehetünk. A helyszín nem volt ismeretlen, tavaly tavasszal ugyanígy Óbudán zajlott az esemény. Az ötödik felvonáson szinkronkorcsolyázók is felléptek, szerencsére a szakágból számos csapat nevezett, ráadásul a felnőttek között svéd együttes is érkezett. Közöttük – duplán – a Team Passion győzelmének örülhettünk – mondja a szakosztály-igazgató, Hajek-Major Andrea. – Az összetartó szülői közösség ismét rengeteget segített, zajlott az önkéntes munka, regisztráción át az eredményhirdetéseken át mindenből kivették a részüket. A fiataljaink is szurkoltak egymásnak; a Vasas-család ismét megmutatta magát. A versenyre kitérve: Hagymási Alíz a legkisebbek között aranyérmet szerzett, nagyon szépen korcsolyázott, annak ellenére, hogy két esés becsúszott neki. Monori Adina remek kűrrel végzett az első helyen, míg Daka Lili épphogy lecsúszott a dobogóról. Koczka Szofi összeszedett programot mutatott be, új elemekkel, Éltető Hanna pedig két dupla axelt is bemutatott. Tóth-Páldi Anna és Kovács Lilla is ügyes volt, sokat fejlődtek az utóbbi időben, ez igaz Pittia Liliánára is, aki közel áll, hogy az axelt végre versenyen is bemutassa. Zhang Bogi a rövid programja után első helyen állt, utána viszont túlizgulta a helyzetet – ezen dolgozunk még a folytatásban. A junior fiúk folyamatosan húzzák egymást, közülük Beninek sikerült jobban a produkciója, Katinkának pedig a legfontosabb, hogy újra százszázalékos legyen a sérülése után. Ami a legfontosabb, hogy sok versenyzőt köszönthettünk, mindenki jól érezte magát, minden irányból pozitív volt a visszajelzés.”


Hirdetések