Jenkei Dániel, 2023.11.13. | Vívás

Remek szezonkezdés: Szilágyi Áron és Koch Máté is dobogóra állt a szezonnyitó világkupán egyéniben. A Koch-Nagy fémjelezte férfi párbajtőrcsapat, illetve a női kardozók Katona Renátával pedig szintén kulcsfontosságú bronzérmet nyertek az olimpiai kvóta szempontjából.

Elindult a nagyüzem a vívóknál!

Koch Máté és Nagy Dávid például pár nappal azután, hogy aláírták a 2028-ig szóló új vasasos szerződésüket, már Bernben álltak pástra a világkupán.

Az egyéni verseny Máténak remekül sikerült, szoros asszókban, nagyon jól koncentrálva jutott a négy közé, ahol a hazai pályán versenyző Malcotti ellen is előnyben volt, ám egy rövidzárlat miatt a svájci fordított, a mi fiunknak pedig maradt a bronzérem. Na persze ez nem maradék, hanem egy remek szezonkezdés egy egyéni világbajnoktól!


fotók: FIE és hunfencing

 

Nagy Dávidnak az egyéni verseny ezúttal nem sikerült csillogóra, nem jutott a főtáblára, viszont jó szokása szerint a csapatban nagyon odatette magát. A Koch-Nagy-Siklósi-Andrásfi négyes az Egyesült Arab Emirátusokat, majd a németeket és Kazahsztánt is legyűrte, utána az olaszoktól kikaptak, Korea ellen viszont meglett a bronzérem.

Túlzás nélkül, csak ez számít, hiszen ezzel a dobogós helyezéssel hatalmasat lépett a csapat a párizsi olimpiai álmok felé.


A férfi kardozók Algírban kezdtek, Szilágyi Áron egyéni bronzérmére már szinte fel sem kapjuk a fejünket, pedig fel kell, mert háromszoros olimpiai bajnokunk tényleg egy állócsillag, akinek az utóbbi időben gyakorlatilag már a világkupákon sem akad rosszul sikerült versenye.A negyeddöntőig nagyon könnyedén jutott el, ott pedig egy nagy riválist, az olasz Curatolit verte 15-12-re. A döntő is csak egy tuson múlott, de ahogy a vívószövetség honlapján olvasható, így is ez Áron 49. érme nagy nemzetközi versenyeken… Ehhez tényleg nem kell kommentár!

Emeljük ki egyéniben Rabb Krisztián 16. helyét is. Ifjúsági olimpiai bajnokunktól a biztató szatelit-versenyek után ez egy figyelemre méltó teljesítmény a vk-mezőnyben. Ő lett a második legjobb magyar, és többek között Szatmári Andrást is legyőzte a főtáblán.

Szilágyi Áronék a csapattal másnap negyedikek lettek, ami nem éltük teljesítménye, de a friss világbajnokoktól ez most bőven belefér, hiszen a kvóta tulajdonképpen már zsebben.

 

Algírban nagy lépést tett az olimpiai részvétel felé a női kardcsapat is, amelyben ezúttal szerepelt Katona Renáta. A mieink Korea ellen elvesztették az elődöntőt, utána viszont legyűrték az ukránokat. Reni egyébként egyéniben most nem tudott főtáblára jutni.


Hirdetések