Nagy Dániel, 2023.10.26. | Birkózás

A kötöttfogásban megszerzett harmadik hely után az utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságon – a Sterbinszky-csarnokban – egy helyet javítottak a fiatal birkózóink.

Október első felében kötöttfogásban, a másodikban pedig szabadfogásban rendezett a hazai szövetség utánpótlás csapatbajnokságot. Az eseményekről természetesen a Vasas fiataljai sem hiányoztak, akik kötöttben bronzérmet szereztek; Wöller Ákos edzőnk utána úgy nyilatkozott a honlapunknak, hogy jóval nagyobb koncentráltságra lesz szükség, ha a szabadfogásúak között nyerni akarnak majd.

Néhány nappal ezelőtt eljött az esemény időpontja, ráadásul birkózóink hazai környezetben, a Sterbinszky-csarnokban küzdhettek a minél jobb eredményért. Három párharcot is sikerrel vívtak meg a vasasos fiúk, akik a döntőben viszont kikaptak az ESMTK-tól – ezüstérem lett a vége.
 


 

„A koncentráltság jóval nagyobb volt, mint a kötöttfogás során – utal vissza a korábbi nyilatkozatára az említett szakember az értékelőjében. – Korábban már említettem, hogy voltak sérültjeink, pár nappal a csb előtt pedig újabb emberünk esett ki emiatt, rá műtét is vár. A tatabányaiak ellen kezdtünk magabiztos győzelemmel, majd következett az FTC, amely stílusa általában nem fekszik nekünk. Náluk is történt sajnos sérülés, lehet, hogy ez is befolyásolta a végkimenetelt, a vége szerencsére sima győzelem lett. Az újpestiek ellen öt ponttal nyertünk, ott sem voltak problémáink, a döntő viszont elég bosszantóan alakult. Megbeszéltük a srácokkal, hogy ne elégedjünk meg a fináléba jutással; ötvenegy kilóban nem volt versenyzőnk, így hátrányból indultunk, de szépen haladtunk az aranyérem felé, sorban jöttek a győzelmek. Nyolcvan kilóban viszont megnyert meccset buktunk el, az idő lejárta után elkövetett szabálytalanság miatt, ami félig meg is pecsételte a sorsunkat. Szervezés szempontjából minden gördülékenyen zajlott, köszönöm a szülők és a gyerekek segítségét! Az esemény egyúttal Bajkó Károly-emlékverseny is volt; ő azon kevesek közé tartozik, akik kötött- és szabadfogásban is érmet szereztek olimpián.”
 


Pók Karolina az U23-as Eb-bronzzal (Forrás: UWW)

Csütörtökön pedig már U23-as Eb-bronzérmes versenyzőnknek, Pók Karolinának szurkolhatunk a korosztály albániai világbajnokságán.

„Nehéz kiszámítani, hogy éppen mit hozhat ki magából. A képességei megvannak a jó eredményhez, ráadásul motivált, jó hangulatban van. A világversenyrutin viszont hiányzik belőle, amin ez az esemény is segít majd. Ha úgy birkózik, mint az U23-as Eb-n, én már elégedett leszek; kíváncsian várom, hogyan sikerül neki a vb!”


Hirdetések