Nagy Dániel, 2023.10.15. | Birkózás

A kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságon bronzérmet szereztek a birkózóink, akik a jövő héten szabadfogásban is megmutathatják a tudásukat, ráadásul hazai környezetben.

Október első felében az FTC rendezésében került sor a birkózók utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokságára, amelyen klubunk fiataljai is szőnyegre léptek. A vasasos indulók címvédőként szerepeltek a tizenkét szakosztályt számláló mezőnyben; a duplavigaszágas lebonyolítás minden csapatnak elegendő lehetőséget biztosított a birkózásra.

Klubunk képviselői végül a bronzéremért mérkőzhettek, amely során 24–12-re verték a Dorogi AC-t; az első a ESMTK, a második a házigazda FTC lett.
 


 

„Az első meccsünkön viszonylag könnyedén vertük a dorogiakat, majd a harmadik helyért is ellenük mérkőztünk, ami hasonló végkimenetelt tartogatott – kezdi az értékelőjét klubunk edzője, Wöller Ákos. – A Ferencváros elleni elődöntőben sajnos volt olyan párosításunk, amely során sok pontot hagytunk el; nem volt maximálisan koncentrált a csapat ebben a párharcban. Ezt megelőzően a Honvéddal is összecsaptunk: a technikai pontok alapján 18–18-ra végeztünk, ám több tusgyőzelmünk volt, így tudtunk továbbjutni. Nem vagyok elégedett, annak ellenére sem, hogy a teljes képhez hozzátartozik, nem tudtunk minden súlyban indítani versenyzőt.”

A jövő hét végén következik a fiatalok szabadfogású csapatbajnoksága, amelynek a klubunk lesz a házigazdája.

„Ennél jóval nagyobb koncentráltság kell majd, ha nyerni akarunk. Ez is kiemelt jelentőségű esemény lesz, úgy vágunk neki, hogy az aranyérem a cél. Vannak sérültjeink, de bízom benne, hogy tudjuk kezelni a helyzetet, és a lehető legerősebb csapattal vágunk neki a bajnokságnak.”

Az utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokságon bronzérmet szerző csapat tagjai:

Baráth Károly
Arsunkaev Ahmad
Tóvölgyi Marcell
Fábián András
Tóth Patrik
Adelmann Márk
Zimonyi Barna
Szabó Alex
Kopasz Vendel
Arsunkaev Musza
Veress Bence
Nagy Máté

Hirdetések