Gy. Szabó Csilla, 2023.04.20. | Curling

A dél-koreai Gangneungban pénteken kezdődő és április 29-ig tartó vegyes páros, valamint szenior világbajnokságon egyaránt lesz kiért drukkolnunk. Előbbin Joó Linda szombaton hajnalban lép jégre az UTE-s Tatár Lőrinc oldalán, utóbbin pedig pénteken kora délután mutatkozik be Lengyelország ellen a Nagy György vezette Vasas-gárda.

A  házigazdák ellen kezdő magyar vegyes páros vasasos tagja, Joó Linda már korábban beszámolt honlapunknak a várható esélyekről, az elutazás előtt azonban Nagy Györgyöt is megkérdeztük arról, vajon milyen elvárásokkal vágtak neki a vb-nek?

„A csapatról mindenképpen tudni kell, hogy közel másfél évtizeddel ezelőtt, egy igen sikeres formációt alkotott. Ez természetesen előny, hiszen egyrészt jól ismerjük egymást, másrészt a közös múlt azért a jégen is sokat számít. De arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy körülbelül egy éve döntöttük csak el, hogy ismét összeállunk, s megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból. Utóbbi miatt természetesen nem tartozunk az esélyesek közé. Ám a motiváció mindannyiunkban a régi, tehát mindenképpen szeretnénk egy-két meccset nyerni. Ha több sikerül, akkor az már ajándék. Számunkra az együtt töltött idő is érték, hiszen a közös játékot régen és most is mindig nagyon élveztük, élvezzük. Úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest maximálisan felkészültünk a sorozatra.”

A Nagy György (skip), Jakab Zoltán, Bartalus Gábor (vice-skip), Barna Krisztián összeállítású együttes az A csoportban kapott helyet, Belgium, Kanada, Csehország, Dánia, Finnország, Japán és Lengyelország társaságában. A kapitány szerint a mezőny legjobbjai vélhetően a sportág nagyhatalmai közé tartozó skótok, kanadaiak, és svájciak lesznek, hiszen náluk még szenior szinten is erős nemzeti bajnokságok működnek, amelyek biztos háttért adnak a válogatott csapatnak. Ez persze, nem rettenti meg a Vasas szeniorokat, akik tapasztalatukra és korábbi sikereikre éppúgy támaszkodni szeretnének, mint a csapaton belüli összetartásra és barátságra. Első ellenfelük április 21-én pénteken, Lengyelország lesz, magyar idő szerint délután 13 órai kezdettel. Egy nappal később pedig ugyanebben az időpontban Csehország ellen folytatják a sorozatot. Joó Lindáék viszont rögtön két meccsel kezdenek szombaton, a koreai párost követően, még aznap a csehekkel is megmérkőznek.


Hirdetések