Jenkei Dániel, 2023.03.21. | Vízilabda

Fergeteges hangulatban Eurokupa-döntőbe jut a Vasas. Ezt kívánjuk magunknak szerda estére, de hát persze nem lesz egyszerű...

Eljött a visszavágó és a visszavágás ideje: az Athénban egy góllal elveszített első felvonás után a Komjádiban fogadja az A-Híd VasasPlaket a Panioniosz gárdáját. Ha sikerül ledolgozni a hátrányt, akkor az Eurokupa-döntőt ér a mieink számára.

Márpedig nemzetközi kupában utoljára 2002-ben játszott finálét a Vasas vízilabdacsapata, akkor nyertek ugye KEK-et a mieink.

A tét tehát hatalmas, és az elmúlt napokban kezdjük érezni a szurkolók (és a közvélemény) részéről is a felfokozott várakozást, így mindannyian abban bízunk, hogy népes és hangos Vasas-tábor segíti majd szerdán 20 órától Bátori Bencééket.

Erre azért is szükség lesz, mert a hírek szerint legalább ötven, mindenre elszánt görög fanatikus érkezik busszal Athénból Budapestre, és azt már az első meccsen is láttuk, hogy ők igencsak értenek a szenvedélyes szurkoláshoz…

 


Egyébként a Vasas-Panioniosz párharcnak is van viszonylag közeli emlékképe, hiszen 2010. február 13-án, az akkor Teva VasasPlaket néven szereplő csapatunk egy Euroliga-csoportmeccsen 14-7-re győzte le a görögöket, méghozzá a Szőnyi úton. Ezzel a hétgólos különbséggel most is elégedettek lennénk, de igazából már kettő is bőven elég lenne…

 

Montenegrói légiósunkat, a sok nagy csatát megélt Drasko Brguljant kérdeztük a találkozó előtt:

Nagyon jó lenne, ha sok Vasas-szurkoló kijönne, mert Athénban megtapasztaltuk három hete, hogy milyen nehéz fanatikus hazai drukkerek előtt játszani. Jó lenne, ha a görögöknek is nehéz lenne itt a Komjádiban. Ami az esélyeket illeti, szerintem papíron jobb csapat vagyunk, de ez semmit nem jelent, ráadásul hátrányból indulunk, így mindent bele kell adni, és be kell bizonyítanunk, hogy ott a helyünk a döntőben. Az Eger ellen hétvégén már láttam biztató jeleket a játékunkban, fontos volt, hogy győzelemmel hangolódjunk. Ami jó, hogy úgy látom, mindenki nagyon motivált a csapatból, nagyon szeretnénk ezt a döntőt!

 

És hogy milyennek látta Drasko az első meccsen az ellenfelet?

"Gunasz a mindenesük, ő lövi a gólokat, ő irányít, ő az abszolút kulcsember. Rá nagyon oda kell figyelni, hogy minél kevesebb sansza legyen a góllövésre, és ha lehet, akkor arra is rámegyünk majd, hogy kiállításokat kapjon. Sajnos az első meccsen nem sikerült a semlegesítése, nem koncentráltunk erre kellően, pedig Boban nagyon sokat beszélt erről a meccs előtt. Ebből most tanulni kell, mert ha őt ki tudjuk kapcsolni, akkor jelentősen nőnek az esélyeink. Persze van még egy nagyon erős georgiai centerük, egy fiatal balkezesük és egy jó kapusuk is, meg több ügyes játékosuk, szóval ez egy jó csapat. Összességében szerintem a mi szempontunkból a stabil védekezés lehet majd a siker kulcsa."
 

 

Centerünk, Mezei Tamás pedig így fogalmazta meg gondolatait:

"Úgy gondolom, hogy elég erősek vagyunk ahhoz, hogy itthon ledolgozzuk ezt az egygólos hátrányt. Már kint is nyerhettünk volna, hiszen egy nagyon rossz kezdés után szépen vissza tudtunk jönni a meccsbe, de a végét csúnyán elrontottuk. Talán mondhatom, hogy az Eurokupa ad extra motivációt is számunkra, mégiscsak egy nemzetközi sorozat döntője a tét, és a Zvezda elleni visszavágót leszámítva eddig kiegyensúlyozottabbak is vagyunk nemzetközi porondon a szezon során. Remélem, hogy a szurkolók is úgy érzik, hogy érdemes lesz kijönni erre a meccsre, mi pedig mindent megteszünk, hogy továbbjussunk, és legyen még egy döntős meccs is a Komjádiban ebben a sorozatban. Ezekkel az alkalmakkal lehet visszacsábítani a drukkereket a meccseinkre."
 

Mezei Tamást is megkérdeztük arról, milyen benyomásokat szerzett az első meccsen a görögökről:

"A Panioniosz taktikus, gyors játékot játszik, emellett az első meccsen mondhatom, hogy a kapusuk is meglepően jól védett. Éltek az ottani hangulattal is, egy kis hangáruszoda volt, ahol már viszonylag kevesebb ember is pokoli hangulatot tudott teremteni. Arra kell figyelnünk, hogy még keményebben védekezzünk a szerdai meccs elején, és ne fussunk bele egy olyan kezdésbe, mint Athénban. Ha ez sikerül, akkor utána szerintem fel fogjuk tudni őket őrölni. Összességében pedig azt tudom mondani, hogy teljesen mindegy, hogy hogyan, de legalább kettővel nyerni kell, mert egy elődöntős párharcban tényleg csak a végeredmény és a cél elérése számít."
 

Stream, jegyek, Vasas-shop
JEGYÁRAK
- Vasas-függő: 1000 Ft
- felnőtt: 3000 Ft
- diák/nyugdíjas: 2000 Ft,
- 6 év alatt ingyenes
(A jegyeket a szerdai mérkőzés előtt a Komjádi-uszoda pénztárában lehet megvásárolni. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség. Pénztárnyitás: 18.00).

Vasas-függő regisztráció itt. (A regisztrációt követően a név bemondásával vehető igénybe a kedvezmény már a szerdai meccsen is, azoknak, akik március 21-ig bezárólag regisztráltak)

A Vasas-shop is kitelepül az uszodába, megvásárolható az új 112-es sálunk is, és bankkártyával is fizethetsz a helyszínen.

Ha pedig esetleg mégsem tudsz kijönni a Komjádiba, itt követheted élőben a találkozót a youtube-csatornánkon.

Hirdetések