2010.02.13. | Vízilabda
Csapatunk magabiztosan győzte le utolsó hazai Euroliga csoportmeccsén a Panionioszt, így ha Kotorban nem nyer a Dubrovnik, még továbbjuthatunk.

TEVA-VasasPlaket–Panioniosz (görög) 14–7 (3–2, 3–1, 4–1, 4–3) 
Szőnyi út, 300 néző

Vezette: Koryzna (lengyel), Voevodin (orosz) 

Vasas: Nagy V. – Katonás 2, Varga Dániel 1, Decker Á. 1, Kis G., Hosnyánszky 6, Létay 1. Csere: Takács B., Kovács R. 2, Hőna 1, Vörös, Ernyey. 
Edző: Földi László

Panioniosz: Flegkasz – Papadogkonasz 2, Mazsisz 1, Kokkinakisz, Mourikisz, Tomakosz, Miralisz 3. Csere: Galanidisz (kapus), Hatch, Berisztianosz, Kacaounisz, Camantakisz, Kapocisz 1. 
Edző: Geraszimosz Voltirakisz

Gól – emberelőnyből: 12/9, ill. 10/2 
Gól – ötméteresből: –, ill. 3/3 
Kipontozódott: Hőna (26. p.), Takács B. (32. p.) 
Kiállítva (cserével, végleg): Camantakisz (24. p.)

Bizony, hagyott némi nyomot a szurkolókban a zsinórban elszenvedett három Euroliga-vereség, a Panioniosz ellen korántsem volt teltház a Szőnyi úton, és az ultrák sem voltak olyan hangosak, mint máskor. 

Persze, szó sincs arról, hogy elpártoltak volna a drukkerek a TEVA-VasasPlakettől, a görög ellenfél nyilvánvalóan kevésbé csalogató, mint egy Kotor vagy Dubrovnik.
Akik kint voltak, azok viszont szomorúan konstatálhatták, hogy Varga Dénes sérülése nem jött rendbe, így egy meghatározó emberünk nélkül kellett csatába vonulnunk.

Merthogy a ma esti meccs igazi csata volt, most már tényleg csak a győzelem tarthatta életben a reményeinket, illetve természetesen a Kotor-Dubrovnik meccs végeredményének szerencsés alakulása.
Utóbbi összecsapás végére még várni kell, mi viszont magabiztosan győztük le a Panionioszt, így a saját részünket kipipálhatjuk.

A legelején nem látszott az utóbbi hetek jó vasasos formája, a görögök büntetőből hamar vezetést szereztek, mi pedig sokáig csak szenvedtünk. A kezdeti nehézségek után azért elkezdtük gyártani a gólokat, Hosnyánszky Norbert kétszer is eredményes volt, így nyolc perc után 3-2-re vezettünk.

Sokat elárult a folytatásról, hogy Földi László – tőle szokatlan módon - dühösen csapkodta a reklámtáblák tetejét csapatunk balul elsült támadásai után. Aztán a félidőre talán az ő ráncai is kisimultak, hiszen elöl egyre higgadtabban játszottuk meg a fórokat, így magabiztosabb, 6-3-as vezetésről vártuk a találkozó második részét. Illetve, a többség inkább a párszáz kilométerrel arrébb, Kotorban rendezett derbi végét várta jobban, csakhogy az akkor még el sem kezdődött…

A Szőnyi úton hál’ Istennek a folytatás miatt már nem nagyon kellett izgulnunk, egyre több formás támadást vezettünk, Varga Dani szemfüles gólt szerzett, Hőna Dávid szépen kijátszott akció után volt eredményes, a klasszisteljesítményt nyújtó Hosnyánszky pedig egy ízben még maga is elismerően bólintott hatalmas bombagólja után. Hat góllal vezettünk a utolsó játékrész előtt (10-4)

Amennyire nehézkesen indult, annyira meggyőző lett tehát a vége, az utolsó negyedben is potyogtak szép számmal a gólok, igaz ekkor már a görögök is dobtak párat. Külön kiemelendő Hosnyánszky Norbert teljesítménye, aki amellett, hogy dobott hat gólt, védekezésben is nagyot alkotott. A végeredmény 14-7 lett a javunkra.

A kötelező győzelem után tehát vigyázó szemeinket Kotorra vethetjük, ahol este nyolckor kezdődik a csoport másik mérkőzése. Bízzunk benne, hogy nem a mai volt az utolsó igazi tétre menő Euroliga meccsünk idén...

dan           


 


Hirdetések