Nagy Dániel, 2023.01.28. | Kézilabda

Nem borult a papírforma, a Kecskeméti NKSE elleni sima győzelemmel indítottuk az NB I/B 16. fordulójában az évad második felét.

NB I/B, 16. forduló

Vasas SC–Kecskeméti NKSE 38–15 (19–8)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 3, Szilovics 5, Speth 4, Dombi 2, Blaubacher 2, Imrei 5. Cserék: Sárkány 4, Pénzes 3, Domokos 3, Györfi 3, Gaschler 2, Nagy Zs. 1, Demjén (kapus) 1, Bánhidi, Böhm. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 0, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2  


A harminc fordulós bajnokság feléhez érkezett el a kézilabdacsapatunk a múlt hét végi, Szombathelyi KKA elleni győztes rangadóval, a tavaszi szezon első összecsapásán pedig a sereghajtó Kecskeméti NKSE érkezett a csarnokunkba az NB I/B 16.fordulójában. Ahogyan Böhm Nikolett is hangsúlyozta a beharangozóban: fontos mérkőzés következett, hiszen egy magabiztos sikerrel meg lehetett alapozni a „második felvonás” lendületét.

Hamar megadták a meccs alaphangját a vasasos lányok, 3–0-al indítottunk: Dombi Katalin, Blaubacher Dóra és Imrei Réka is gólt dobott az elején. A vendégek első találatára a hatodik percig kellett várni, hétméteresből vették be Zsigmond Panna kapuját. Alig telt el tíz perc, és a hálóőrünk kivételével már az összes kezdő játékosunk betalált, ekkor már 7–1-es előnyből kézilabdázhattunk. Remekül védekeztünk, az első negyedórában nem is kaptunk több gólt – ekkor már tizenegy volt közte, Szilovics Fanni és Blaubacher szemet gyönyörködtető kombinációja után. A játékrész második felében visszaesett a lendületünk, a kecskemétiek pedig néhány perccel a fordulás előtt 16–7-re is feljöttek, ám ekkor újra emeltünk a fordulatszámon, végül a hosszú kihagyás után visszatérő Nagy Zsuzsanna időntúli hetesével alakult ki a 19–8.
 


 

A második félidő a frissen beállt Demjén Laura védésével kezdődött, majd folytatódott Imrei és a Nagyhoz hasonlóan sérülésből visszatérő Pénzes Laura góljaival; csapatkapitányunk a hosszú kihagyás ellenére egyből felvette a tempót. Az utolsó negyedóra kezdeténél 29–11-es hazai előnyt jegyezhettünk fel, ami tovább nőtt a hajrában, többek mellett a már említett hálóőrünknek, Demjénnek köszönhetően, aki remek védésekkel segítette a csapatunkat, sőt – kis szerencsével – egész pályás találatot is jegyzett. A dudaszó huszonhárom gólos különbségnél harsant fel, 38–15-re nyertünk, és sorozatban a nyolcadik bajnoki győzelmünket arattuk. A vendégek tisztességgel próbálkoztak, de nem találtak ellenszert a támadásainkra, a védekezésünket pedig nehezen törték fel, így továbbra is őrizzük az első helyünket a tabellán.

A pontos állás az alábbi linken tekinthető meg.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Minden tiszteletem a kecskeméti klubnak, hogy vállalják a fiatalokkal való játékot a tavasszal. Nem sikerült hatvan percig fenntartani azt az összpontosítást, amit szerettünk volna; igyekeztünk gyakorolni, új formációkat próbálgatni. Egy héten belül három meccset játszunk, így be akartuk osztani a lányok terhelését. Mindenki odatette magát, ezért dicséret jár a csapatnak. Néhány nap múlva a bombaformában lévő MTK-val játszunk a kupában; örülünk neki, hogy újra NB I-es ellenféllel mérhetjük össze a tudásunkat. A találkozó megfelelő felkészülés lesz a Tempo elleni, idegenbeli bajnoki előtt, hiszen a legfőbb célunk, hogy az NB I/B-ben minden meccsen a maximumot nyújtsuk.”

Demjén Laura: „A héten elvégzett munka meghozta a gyümölcsét az összecsapáson. Az első félidő második felében picit leültünk, de sikerült javítani. Külön öröm, hogy a meccs előtt kitűzött célokat teljesítettük. Nagyon boldog vagyok a gólom miatt, remélem a folytatásban még több kerül a nevem mellé; dolgozom tovább, hogy még jobb lehessek.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunknak legközelebb jövő hét szerdán a Magyar Kupában van jelenése a legjobb tizenhat között: az NB I-es MTK Budapest gárdáját fogadjuk a csarnokunkban, a meccs 17 órakor kezdődik.


Hirdetések