Nagy Dániel, 2023.01.27. | Műkorcsolya

A magyar küldöttség egyetlen műkorcsolyázója, klubunk sportolója, Zsembery Katinka egyéni csúccsal a harmincfős mezőny hetedik helyén fejezte be a szakág versenyét; a fiatal és edzője, Tokaji-Kulcsár Zsófia értékelte az eseményt a honlapunknak.

Büszkén húzhatta ki magát klubunk 15 esztendős műkorcsolyázója, Zsembery Katinka múlt szerdán a téli EYOF magyar résztvevőinek fogadalomtételén, ugyanis a szakág egyetlen hazai indulójaként várhatta az olaszországi megméretést.

A fiatal a kezdés előtt izgatottan nyilatkozott a honlapunknak, amelyben elmondta, valódi örömet szeretne kint szerezni a őt figyelő közönségnek a programjával. Katinka ennek megfelelően be is kezdett szerdán a rövid programjával: több mint hét ponttal megjavította az egyéni csúcsát, 50.55-ös eredménnyel az előkelő hatodik helyen fejezte be a napot a harmincfős mezőnyben.

Péntek délután, a szabad program során két balszerencsés rontás is becsúszott, ám így is szép kűrt futott, amit a bírók szintén olyan magas pontszámmal (91.12) díjaztak, amilyet korábban még sosem érdemelt ki a versenyző. Nem nehéz következtetni: a végső eredménye (141.67) is egyéni csúcsnak számít, amivel végül a hetedik pozícióban zárta a multisporteseményt.

„Nagyon örülök az eredménynek – kezdi az értékelőt Zsembery. – A rövid programommal maximálisan elégedett vagyok, míg a kűr a két esésem ellenére is jól sikerült, így remek az összkép. Az, hogy ilyen nagyszabású eseményen bekerültem a top tízbe, felemelő érzés. A magyar csapatnak óriási köszönettel tartozom: kijöttek nekem szurkolni, amivel rengeteg stresszt és nyomást vettek le rólam, nagyon jól esett a támogatásuk. A fesztivál – a rossz időjárási körülmények között megrendezett megnyitó ellenére – örök élmény marad, rengeteg új emberrel ismerkedtem meg, örülök, hogy eljuthattam ide.”
 


Zsembery Katinka (balra) és Tokaji-Kulcsár Zsófia a rövid program után (forrás: Magyarock)

 

Tokaji-Kulcsár Zsófia, műkorcsolyázónk edzője is elismeréssel foglalta össze a tanítvány produkcióját.

„Kollégámmal, Tóth Zoltánnal úgy számoltunk a start előtt, hogy a tizedik hely környékén végezni már nagyon jó lenne, ám ezt sikerült túlszárnyalnia. A hibátlan rövid program óriási öröm, hiszen ez ebben a szezonban még nem sikerült – ennek kerestük az okait. A legjobb helyen jött végül össze, ráadásul népes magyar közönség előtt. A kűrben igazán felnőttes hozzáállással állt a jégre, élmény volt nézni a korcsolyázását, a két esés ellenére is. Nem sokon múlott, hogy még magasabb pontszámmal zárjon, de ez így is csodálatos eredmény, büszke vagyok rá!”


Hirdetések