Jenkei Dániel, 2022.11.25. | Vízilabda

Szegeden is nyert az A-Híd VasasPlaket, amely így bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó
Szegedi VE-A-Híd VasasPlaket 9-13 (3-5, 1-2, 2-4, 3-2)

Gólszerzőink: Bátori B. (3), Nagajev I. (3), Erdélyi B. (2), Simon R., Zerinváry L., Herczeg G., Brguljan D., Konarik Á.

Továbbjutott az A-Híd VasasPlaket 26-15-ös összesítéssel.


A szerdai, hét góllal megnyert első meccs után ismét a tizenhárom volt az A-Híd VasasPlaket szerencseszáma, ugyanis a szegedi visszavágón is ennyit lőttünk. Most kettővel többet kaptunk, de ennek nem volt igazán komoly jelentősége, ahogy egyébként az egész meccsen érződött némileg, hogy nincs már komolyabb tét.

Ennek ellenére voltak pozitívumok a játékunkban, megemlíthető Bátori és Nagajev gólerős játéka, a fiatal Herczeg találata, és az is, hogy saját nevelésű kapusunk, Hegedűs Ákos ismét kapott egy negyednyi játéklehetőséget.

Összességében tehát az elvárásoknak megfelelően, magabiztosan kvalifikáltuk magunkat a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A Final4 két hét múlva lesz esedékes, rajtunk kívül már a Fradi is ott van a négy között, és holnap minden bizonnyal az OSC-vel és a Honvéddal válik teljessé a kör.

Nekünk azonban addig még nagyon komoly feladataink vannak, kezdésként november 30-án a Komjádiban a Crvena Zvezda elleni Eurokupa-nyolcaddöntő első meccse.

 


Szlobodan Nikics vezetedző így nyilatkozott honlapunknak a szegedi találkozó után: 

- Sosem könnyű ilyen rövid idő leforgása alatt két meccset lejátszani, főleg úgy, hogy ekkora előnnyel szálltunk ma vízbe. Próbáltunk taktikai elemeket is gyakorolni a jövőre nézve, összességében az utolsó negyedet leszámítva elégedett is vagyok a játékunkkal, bár nyerhettünk volna simábban is, ha bizonyos helyzetekben jobban koncentrálunk. Örülök annak is, hogy a fiatal kapusunk, Hegedűs Ákos ismét tudott lehetőséget kapni. Most jön két nap pihenő, vasárnap este pedig már edzünk, hiszen jövő szerdán vár ránk a mostani időszak legfontosabb meccse, a Zvezda elleni hazai találkozó.

 

(borítókép: Szegedi VE)


Hirdetések