Jenkei Dániel, 2022.10.01. | Vízilabda

Az A-Híd Vasas Plaket a szombati maratoni napon előbb három góllal legyőzte a Kotort, majd héttel a Steaua Bukarest csapatát, így a mieink csoportjuk megnyerve jutnak tovább a Bajnokok Ligája I. selejtezőköréből.

Bajnokok Ligája, I. selejtezőkör
A-Híd VasasPlaket-Primorac Kotor 13-10 (3-2, 4-3, 4-2, 2-3)

Gólszerzőink.: Konarik Á. 4, Bátori B. 3, Mezei T. 2, Randjelovics Sz. 2, Nagajev, Simon R.


A Szarajevó elleni lubickolás után szombaton ebédidőben már igazi erőpróba várt a mieinkre a Primorac Kotor ellen.

A montenegróiak a korábbi napokon magabiztosan győzték le a bosnyákokat és a házigazda hollandok csapatát.

És úgy tűnt, a Vasastól sem ijednek meg, hiszen nehezen akart szétnyílni a meccs, a nagyszünetben 7-5 volt nekünk, és amikor már sikerült volna kicsit jobban meglépni, valahogyan mindig sikerült visszahoznunk az ellenfelet.

A legnagyobb különbség négy gól volt a két csapat között, amiben nagy szerepe volt támadásban a Konarik-Bátori-duónak, de a Kotor még az utolsó negyedben is tudott zárkózni 11-9-re, hogy aztán végül 13-10-nél álljon meg nullán az óra.

- Mondhatjuk, hogy ez volt az új csapat első mérvadó meccse. Az eleje nehézkes volt, utána belejöttünk, de nem tudtunk igazán ellépni, mert mindig jött egy-egy hiba, egy rossz passz vagy egy hiányzó blokk. Szerintem ennél csak jobban fogunk játszani, de természetesen most sem vagyunk negatívak, hiszen a győzelem volt a lényeg. Ebédeltünk egyet, most pihenünk, aztán már kezdünk is a Bukarest ellen - értékelt a négy találatig jutó Konarik Ákos a meccs után.

 


Bajnokok Ligája, I. selejtezőkör
Steaua Bukarest-A-Híd VasasPlaket 3-10 (0:3, 0:2, 1:4, 3:1)

Gólszerzőink.: Bátori B. 4, Konarik Á. 3, Nagajev I. 2, Randjelovics


Este fél héttől már újra jelenése volt Szlobodan Nikics csapatának a nijverdali uszodában, ám a mieinken cseppet sem látszott, hogy már lejátszottak egy komolyabb meccset, pedig az ellenfél a román bajnok és kupagyőztes, tavalyi BL-főtáblás Steaua volt.

Ehhez képest a parádésan záró védelemnek és Braniszlav Mitrovicsnak köszönhetően a nagyszünetben 0-5 állt a táblán. A folytatásban is ugyanez volt a meccs kép, ezúttal is Bátori és Konarik vitték a prímet góllövésben, de több remek teljesítmény is akadt.

A vége 10-3, ezzel pedig gyakorlatilag megnyertük a csoportot, de ahogy Bátori Bence is utalt rá, a holnap délelőtti, házigazdák elleni meccset azért még komolyan kell venni:

- Nem értékeljük túl ezeket a győzelmeket, de két jó csapatot vertünk meg ma, és az is biztató, hogy estére a Bukarest ellen még összeszedettebbé tudtunk válni. A fegyelmezettség volt a kulcs, betartottuk végig, amit megbeszéltünk. Fontos lesz, hogy holnap reggel a holland csapatot is komolyan vegyük, és egy jó teljesítmény után tudjunk hazautazni - mondta el csapatkapitányunk a meccs után.

 

 

 

Az A-csoport további eredményei
Kotor-Szarajevó 36-4
Het Ravijn-Steaua Bukarest 10-15
A-Híd VasasPlaket-Szarajevó 37-2
Het Ravijn-Kotor 7-16
Bukarest-Szarajevó 29-2

 

Borítókép: Wim Beunk


Hirdetések