B.V., 2022.09.01. | Kézilabda

Vasárnap nagyon hosszú, harminc fordulós idényt kezd meg női kézilabdacsapatunk az NB I/B-ben. A start előtt vezetőedzőnkkel, Penszki Gergellyel beszélgettünk.

- Néhány hete úgy fogalmazott, a bizalom és a büszkeség a felkészülés két jelszava. Hogy állunk ebből a szempontból? Mennyire sikerült megfelelni e két kritériumnak az elmúlt hetekben?

Úgy gondolom, minden a tervek szerint halad. Tényleg maximális bizalommal dolgoztunk, dolgozunk egymás iránt, beleértve a játékosokat, az edzőket és valamennyi stábtagot. Kétségek nélkül mondhatjuk, minden játékos büszke arra, hogy a Vasas mezét viseli, megfelelő alázattal készül, tudjuk, hogy kikért és miért küzdünk az edzéseken, illetve majd a mérkőzéseken.

 

- Az első összevont NB I/B-s évad következik, az eddigi legerősebb másodosztályú mezőny, rengeteg meccsel. Mi okozza majd a legnagyobb kihívást?

Megfelelő inspirációra és fenntartható motivációra van szükség, hogy egy ilyen hosszú bajnokságot a lehető legkevesebb hullámzással tudjunk végigcsinálni. Illetve mivel tényleg rengeteg mérkőzésünk lesz, nem mindegy, hogy milyen képességű játékosok alkotják a csapatot. Fontos, hogy ne csak egy jó kezdősorunk legyen, hanem minőségi cseréink is rendelkezésre álljanak, akikre bármikor lehet számítani.

 

 

- Sikerült együtt tartani egy magot a tavalyi csapatból, emellett még hat játékos érkezett. Miként sikerült az újak beépítése, milyen képest festenek most a lányok csapatként?

Már a felkészülési meccseken kiderült, hogy a lányok tudnak küzdeni egymásért, de a csapatépítéshez idő kell, ez nem kéthónapos munka. Jól haladunk ezzel is, de persze van még hova előrelépni, és biztos vagyok benne, össze is fog érni ez a csapat úgy, ahogyan szeretnénk. Amit még nagyon fontosnak tartok, az elmúlt időszakban megértette a társaság, hogy nem mindig kell a maximális sebességen játszanunk, hanem inkább az éppen optimálison. Persze, mindezt úgy szeretnénk kivitelezni, hogy megtartsuk az előző, NB I-es évadban felvett ritmust.

 

- Ugyanúgy a Kecskemét ellen kezdődik a szezon, mint két évvel ezelőtti bajnoki címmel zárult évad elején, bár nyilván ennek nagy jelentősége már nincsen. Milyen startot vár vasárnap?

A bajnoki rajt mindig nehéz, így meg különösen, hogy még nem tudjuk pontosan elhelyezni ellenfelünket a mezőny erősorrendjében. Az biztos, hogy élvonalból érkező együttes lévén mindenki le akar majd győzni minket, ezzel áll szinkronban a szezonunk egyik jelmondata is, azaz: „Olyanokra vadászunk, akik ránk is vadásznak.”

 

A bajnoki évad teljes programja elérhető: ITT


Hirdetések