2022.02.21. | Vízilabda

Klubunk álláspontja szerint időn túl esett a hazaiak győztes találata, ezért hivatalosan is óvást nyújtottunk be az MVLSZ-nek, kérve a döntetlen eredmény megállapítását.

Ahogy már szombati tudósításunkban is beszámoltunk róla, viharos körülmények között ért véget a Szolnoki Dózsa-A-Híd VasasPlaket OB I-es rangadó. 

A találkozó legvégén, 8-8-as állásnál az időmérő óra szerint egy másodperc maradt hátra a meccsből, amikor a hazaiak sarokdobáshoz jutottak. Ezt el is végezték, a középre adott labdát pedig a Szolnok játékosa a kapunkba húzta.

A helyszínen is egyértelműnek tűnt, hogy ez az eseménysor nem férhetett bele 1 (vagy maximum 1,9) másodpercbe, ám a játékvezetők mégis megadták a találatot. (Ezt követően egy időre visszavonták a gólt, majd végül újra kihirdették a 9-8-as végeredmény.)

Klubunknál az a döntés született, hogy élünk az óvás lehetőségével, amelyet az előírt 48 órán belül hivatalosan is benyújtottunk az MVLSZ Versenyfelügyeleti Bizottságának.

Álláspontunk szerint vagy az elektromos időmérő volt hibás a mérkőzésen, vagy pedig az időmérő személy hibájából késve indult el az elektromos óra az ominózus sarokdobás után.

Bár sajnos különböző okokból jó minőségű meccsfelvételhez ez idáig nem sikerült hozzájutni, az a Szolnok csapata által a közösségi médiába feltöltött videón is látszik, hogy a sarokdobás pillanatában a gólszerző játékos elindul a kapu felé, majd legalább három másodperc eltelik, mire kézbe kapja és ellövi a labdát.

Az óvás hivatalosan a Magyar Vízilabda Szövetség 2021-2022 évi Versenyszabályzat (8.1.3 pont, 395§ (1) g) és i) pontjaira történő hivatkozással történik, kérvényezve azt, hogy a mérkőzés végeredményét 8-8-as döntetlenben állapítsák meg.

Az is fontos szempont az óvás benyújtása kapcsán, hogy egy ilyen rangadón, egy kiélezett pillanatban meghozott hibás döntés komolyan befolyásolhatja az alapszakasz végeredményét, és így az egész bajnokság végkimenetelét is.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a mérkőzés elején húszperces kényszerszünet alakult ki, mert nem működtek megfelelően az órák, és végül csak két támadóidő-jelző szerkezetet sikerült működőképessé tenni, és így folytatódhatott a találkozó, miután ebbe csapatunk beleegyezett.

 


Hirdetések