Jenkei Dániel, 2022.02.19. | Vízilabda

Nem játszott jól az A-Híd VasasPlaket, mégis visszajött a meccsbe Szolnokon, hogy aztán a végén egy időntúlinak tűnő góllal mégis a hazaiak tartsák otthon a három pontot.

OB I, 21. forduló

Szolnoki Dózsa-A-Híd VasasPlaket 9-8 

Gólszerzőink: Brguljan D. (2), Vadovics V. (2), Bátori B. (2), Erdélyi B. (2)


Fontos meccs várt az alapszakasz végső sorrendje miatt az A-Híd VasasPlaketre Szolnokon szombat este.

Egy gyors hazai góllal kezdődött a találkozó, majd egy húszperces kényszerszünettel folytatódott, ennyi idő után sikerült ugyanis életet lehelni az időmérőrendszerbe... (és bizony, az órának a végén is kulcsszerep jutott...)

Többnyire a Szolnok vezetett az elején, de Erdélyi és Bátori találataival mindig tudtunk zárkózni.

Közben számunkra komoly csapás volt, hogy Szava Randjelovicsot a második negyed elején kipontozták.

A nagyszünetben 6-5 állt a táblán, a harmadik negyed eleje viszont pocsékul sikerült, és a Szolnok pillanatok alatt ellépett három góllal.

Innen az ellenfélnek érthető módon csak az előny tartása volt a célja, mi pedig sok sanszot kaptunk a zárkózásra, de nagy hibákat vétettünk, így igencsak nyögvenyelősen sikerült közelebb kerülni.

Az utolsó percekben aztán Brguljan két találatával mégis sikerült az egalizálás, sőt a győzelemért is támadhattunk, de nem jött össze az újabb gól.

Ami ezután történt a Szolnok utolsó támadásánál, az pedig már külön lapra tartozik...

A hazaiak  egy másodperccel a vége előtt sarokdobáshoz jutottak, majd egy középre passzolt labda után a kapunkba találtak. Egyértelműen úgy tűnt, a gól már időn túl esett, ám hosszú percek közjátéka után megadták, így a Szolnok 9-8-ra megnyerte a meccset.

 

Vezetőedzőnk, Szlobodan Nikics ezt mondta el a nem mindennapi találkozó után:

- Nem játszottunk jól az elejétől kezdve, de mégis sanszunk nyílt a negyedik negyedben megfordítani a találkozót. Sajnos ahogy korábban a szezon során többször is, a kulcsmomentumokban nem tudtunk koncentrálni, így nem sikerült  élni ezzel a lehetőséggel. Annyit még hozzátennék, hogy bár harminc éve a vízilabda az életem, ma azért sok olyan dolog történt a meccsen, amit nem értettem. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez!

 


Hirdetések