Jenkei Dániel, 2021.09.26. | Klub

A Vasas SC párbajtőr-mestere a Magyar Edzők Napján rendezett ünnepi konferencián vette át a rangos elismerést.

Ahogy a hónap elején beszámoltunk róla, a Magyar Edzők Társaságának Mesteredzői Kollégiuma, amelyet Dr. Kemény Dénes vezet, 2021-ben Halla Péternek is odaítélte a mesteredzői címet.

- Ez egy nagyon rangos kitüntetés, amit nagy megtiszteltetésnek veszek. Úgy gondolom, elsősorban annak a nevelőmunkának szól, amelyet a Vasasban végzek, és amelynek köszönhetően a hosszú évek során sikerült kialakítani egy jól működő utánpótlásrendszert és közösséget - mondta el akkor klubunk kiváló párbajtőedzője.

Az elismeréseket szeptember 25-én, a Magyar Edzők Napja alkalmából tartott ünnepi konferencián adták át, amelyen beszédet mondott többek között Molnár Zoltán, a MET elnöke, Mocsai Lajos és Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem vezetése részéről, Fábián László a MOB képviseletében, Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány és Fazekas Attila Erik, az EMMI helyettes államtitkára is.

Jó volt látni azt is, hogy Halla Pétert több vasasos tanítványa is elkísérte a díjátadásra: Koch Máté, Nagy Dávid és Bakos Bálint is részt vett az eseménen.
 

 

Markovits László, klubunk elnöke, aki szintén jelen volt a konferencián, a következőket mondta el honlapunknknak:

- Először is szívből gratulálunk a Mesternek, és természetesen a többi díjazottnak is. A mesteredzőI díj a szakma egyik csúcsa, és elfogultság nélkül mondhatom, hogy Halla Péter erre az elismerésre nagyon rászolgált. Azt is kiemelném, hogy az ünnepi konferencia nagyon inspiráló volt, tanulságos gondolatokat és remek sztorikat hallhattunk. Kár, hogy a pandémia miatt kevesen lehettünk ott a helyszínen. Gratulálok Molnár Zoltán elnök úrnak és stábjának a szervezéshez, és ezúton is köszönöm a meghívást. 


Halla Péter mellett egyébként Hűvös Viktor (kajak-kenu), Märcz Tamás (vízilabda) és Szokolai László (úszás) részesültek mesteredzői díjban, de most adták át a 2020-as elismeréseket is: Komáromi Tibor (birkózás) Herczeg András (labdarúgás), Ivkovics Sztojan (kosárlabda).

Az pedig további vasasos vonatkozás volt, hogy klubunk aranygyűrűse, korábbi klasszis távolugrónk, Szalma László Ormai László-díjban részesült.

 

(fotók: jochapress)


Hirdetések