Jenkei Dániel, 2021.09.07. | Vívás

Rangos elismerésben részesült klubunk kiváló párbajtőredzője.

A Magyar Edzők Társasága hétfőn hozott döntést a 2021-es edzői díjakról. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a legnagyobb várakozás a dr. Kemény Dénes vezette Mesteredzői Kollégium egyeztetését övezte, hiszen összesen tizenöt kiváló jelölt közül választottak ki négyet, akik 2021-től mesteredzőnek mondhatják magukat.

Végül a különleges társaságba nagy örömünkre bekerült Halla Péter is, a Vasas pasaréti vívószakosztálynak kiváló párbajtőredzője, aki évtizedek óta végez kiemelkedő nevelőmunkát a szakágban. 2021-ben ezt már mesterdzőként folytathatja.

Halla Péteren kívül a kajakedző Hűvös Viktor, az úszótréner Szokolai László és a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás részesült a mesteredzői elismerésben.

- Hallottam már az elmúlt hetekben a hírt, hogy esélyem lehet megkapni ezt a címet, de így is kicsit meglepett, amikor tegnap hivatalossá vált a döntés. Ez egy nagyon rangos kitüntetés, amit nagy megtiszteltetésnek veszek. Úgy gondolom, elsősorban annak a nevelőmunkának szól, amelyet a Vasasban végzek, és amelynek köszönhetően a hosszú évek során sikerült kialakítani egy jól működő utánpótlásrendszert és közösséget. Ennek eredményeként már több felnőtt válogatott versenyzőm is van, de a mesteredzői cím még egyáltalán nem jelenti az edzői pályám végét. Sok tervem van most aktuálisan is, a következő három évben elsősorban arra szeretnék fókuszálni, hogy a párizsi olimpián legyenek ott tanítványaim. A mesteredzői cím tehát tényleg megtisztelő, de én továbbra is ugyanúgy dolgozom majd, ahogy eddig tettem – mondta el honlapunknak Halla Péter.

A kitüntetéseket szeptember 25-én a Testnevelési Egyetemen adják majd át.


Hirdetések