Jenkei Dániel, 2021.07.19. | Vívás

Katona Reni 13 évesen, a pekingi olimpia vívóversenyeit nézve álmodta meg, hogy egyszer ő is szeretne eljutni a játékokra. Újabb 13 év múlva ez be is teljesült, de ahogy elmondta, rengeteg hullámvölgy tarkította az újtát. Női kard egyéniben is indul, de a csapattal alkotna igazán nagyot, amiben akár az éremszerzés is benne lehet.

Katona Renáta a nagypapája hatására kezdett el vívni, és egy percig sem volt kérdéses számára, hogy a leglátványosabb fegyvernemben, a kardban próbálja ki magát. Edzőjével, és egyben szakosztály-igazgatónkkal, Boros Györggyel hosszú évek óta készülnek a Vasas pasaréti műhelyében.

Az elmúlt öt évben feltett céljuk volt, hogy Reni a magyar női kardcsapattal olimpiai kvótát szerezzen. Finoman szólva sem volt egyszerű ez az út, a pandémia miatti leállás után végül idén márciusban, a budapesti világkupán sikerült bebiztosítani a tokiói repjegyeket. Elképesztő izgalmak után.
 


A magyar csapat a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Battai Sugár összeállításban vág neki az olimpiának. A csapatversenyre július 31-én kerül sor, a mieink pedig Korea ellen kezdenek a nyolcaddöntőben.

Szinte lehetetlen jósolni, de ha kijön a lépés, akár az érem is összejöhet, és ezt ki is mondták egyébként a csapat tagjai.

Katona Renáta „bemelegítésként” július 26-án egyéniben is vív majd, természetesen azzal a céllal, hogy ott is nyerjen asszót, két éve a budapesti világbajnokságon ez sikerült is neki egyébként a főtáblán.

Ahogy versenyzőnk elmondta, sportpszichológussal is próbálják modellezni az olimpiai körülményeket, és már jó előre feltérképezte az olimpiai falut az interneten keresztül, hogy ne érje semmi váratlanul. Biztonságot adhat az is, hogy Renivel ott lesz Tokióban az edzője, Boros György, és masszőrként az a Magyar Tímea is tagja a stábnak, aki szintén dolgozik a Vasas vívóival is.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések