Jenkei Dániel, 2021.03.14. | Vívás

Katona Renáta a magyar kardcsapat tagjaként vasárnap a budapesti világkupán vívta ki az olimpiai részvételt.

Negyeddöntős kiesésnek így már régen örültek vívóversenyen...

Ahogy tegnap említettük, az egész budapesti világkupa-verseny legfontosabb etapja a női kardcsapatverseny volt, amelyben a Katona Renáta, Battai Sugár, Pusztai Liza, Márton Anna összeállítású magyar négyes az olimpiai kvótáért harcolt.

A mieink India ellen melegítettek, majd jött egy jóval nehezebb németek elleni asszó, ahol a vasasos Katona Renátának kevésbé ment, de összességében így is 45-40-es magyar siker született, így a magyar csapat bejutott a nyolc közé.

Ekkor már csak az ukránokra kellett figyelni, a két ország között dőlt el a kvóta sorsa, és bár a mieink alulmaradtak az olaszok ellen, közben azt láttuk félszemmel, hogy a másik páston Korea egyre nagyobb előnybe kerül Ukrajna ellen. Így aztán a magyar lányok néhány perccel a vereségük után örömkönnyekben törhettek ki, hiszen elérték az álmukat... 

Ez minden valószínűség szerint azt jelenti, hogy Katona Renáta révén lesz egy újabb vasasos résztvevője a tokiói olimpiának, amiért nagy gratuláció jár neki, és edzőjének, Boros Györgynek is. Renivel jövő hét folyamán, ha már ő is felocsúdott az örömből, kicsit hosszabban is fogunk beszélgetni.

A csapat egyébként végül a hetedik helyen végzett, az utolsó helyosztón stílusosan Ukrajnát legyőzve...


A női verseny izgalmai után már szinte csak lábjegyzet, hogy a magyar férfi kardcsapat harmadik lett, pedig ez is egy remek eredmény Szilágyi Áronéktól.

A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron kvartett ráadásul az oroszok elleni vereség után a koreai válogatottat múlta felül a bronzmeccsen, ami igazán fontos skalp. Jó kis hétvége volt ez!


Hirdetések