Jenkei Dániel, 2021.07.15. | Birkózás

Sastin Marianna megcsinálta! 38 éves édesanyaként lesz ott a szőnyegen Tokióban, a negyedik olimpiáján. Férjével (edzőjével) Wöller Ákossal azt mondják, ha nem lett volna biztos a kvóta, akkor tavaly nyáron abbahagyják a halasztás miatt, így viszont összeszorított fogakkal végigcsináltak még egy évet. És ha már ott lesznek Tokióban, nem akarnak csalódottan hazajönni… Egy csodás vasasos család portréjával jövünk!

Világbajnok birkózónőnk, Sastin Marianna Peking, London és Rió után a negyedik olimpiájára utazik.

Leírva olyan magától értetődőnek hangzik, de ha mögé nézünk, akkor már maga a részvétel is elképesztő teljesítmény.

Egy 38 éves sportolóról beszélünk ugyanis, aki 2018 februárja óta büszke édesanya, hiszen ekkor született edző-férjével, Wöller Ákossal közös gyermekük, Olivér.

Marianna rá nyolc hónappal már a bronzért birkózhatott a budapesti világbajnokságon, 2019 szeptemberében pedig elsők között szerzett kvótát a tokiói olimpiára.

Aztán jött az egyéves halasztás, ami igazi mélyütéssel ért fel számukra, de vállalták az áldozatot, végigedzették a pandémiát, és Marianna az idei év elején érmekkel tért vissza a nemzetközi mezőnybe.

Borzasztó kevés verseny volt nemzetközi szinten az utóbbi másfél évben, a mezőny pedig roppant kiegyensúlyozott, szerintük a tizenhat indulóból tizenkét birkózó éremre is esélyes 62 kilóban. Naná, hogy Marianna is köztük van. És ahogy Ákos mondta, nem akarnak csalódottan hazajönni…

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések