Jenkei Dániel, 2021.02.23. | Klub

91 éves korában elhunyt Dr. Prihradny Tamás, a Vasas Sport Club Életműdíjasa, tenisz szakosztályunk kultikus alakja.

2019 augusztusának utolsó napjaiban a Pasaréti Sportcentrum Éttermében gyűlt össze a Vasas teniszcsalád apraja-nagyja. A szakosztály meghatározó alakját, Dr. Prihradny Tamást köszöntötték 90. születésnapján.

Volt mire visszatekinteni, hiszen Prihradny Tamás 1945-ben fogott először teniszütőt Pasaréten, akkor még a BBTE színeiben. 

Innentől pedig egy végtelennek tűnő történet kezdődött: eredményes, évtizedeken át tartó játékoskarrier és szép párossikerek után a Vasas tenisz szakosztályának mindenese lett, és ahogy ő fogalmazott a 85. születésnapján adott interjúban: ”a Vasas szertárosi állását akkor sem voltam hajlandó otthagyni, amikor rövid időre a tenisz szövetség főtitkára lettem 1990-ben.
 


Tamás bácsit mindenki ismerte és szerette, nemcsak a teniszezők, hanem valamennyi pasaréti sportág képviselői. Még bőven 80 felett is megfordult a pályán, rendszeresen játszott.

90. születésnapján elhangzott szavai sokatmondóak ezekben a pillanatokban: „Nem az a lényeg, hogy engem megünnepeljetek, hanem hogy még egyszer össze tudtunk jönni.”

Dr. Prihradny Tamás, a Vasas Sport Club életműdíjasa életének 92. évében hunyt el. Klubunk saját halottjának tekinti. Nyugodjon békében!

 

A vasasos teniszlegendák így méltatták 90. születésnapján:
Szabó Éva ezt mondta: „Tamásnak borzasztó nehéz stílusa volt teniszben, éveken át kellett játszanunk, hogy végre legyőzzem. A segítőkészségét emelném még ki, hihetetlen nagy szíve volt, nem tudtam tőle olyat kérni, amit ne csinált volna meg.
Taróczy Balázs pedig így mesélt róla: „Az egész napját Pasaréten töltötte, a szakosztály mindenese volt, szívét-lelkét beletette a munkába, és minden gondunkat megoldotta. Fontos szerepe volt abban neki is, hogy ilyen teniszező lettem.
 
Klubelnökünk, a korábbi Vasas-teniszező, Markovits László pedig így beszélt róla: „Tamás bácsi a klubhűség megtestesítője, egy rendkívül lelkiismeretes, csupaszív ember volt, tele jóindulattal, akit mindanniyan nagyon tiszteltünk és szerettünk.

 

 


Hirdetések