B.V., 2020.12.16. | Kézilabda

Az év utolsó NB I/B-s mérkőzésén, Gödön is magabiztosan nyert kézilabdacsapatunk, amely így a hibátlan ősz után százszázalékos mutatóval vezeti a bajnokságot.

NB I/B, Keleti csoport, 3. forduló

Gödi SE-Vasas SC 26-42 (13-24)
Vasas SC: Kántor K. (kapus), Kovács N., Ivanics D. 4, Nagy Zs. 2, Szilovics F. 8, Ács B. 5, Szatmári M. 2. Cserék: Ferenczi A. (kapus), Tóth M. 10, Pénzes L. 5, Hadnagy F. 3, Bréda L. 1, Házi V. 1 Imrei R. 1, Cifra A., Günser B. Edző: Penszki Gergely
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6
Kiállítások: 16, ill. 6 perc


Még a harmadik fordulóban a hazai csapat kérésére halasztották el a Gödi SE-Vasas SC összecsapást, amely így a mieink utolsó idei bajnoki mérkőzése lett. A gödiek nyolc forduló után nyeretlenül, mindössze egy pontot szerezve a 11. helyen álltak a tabellán, ám vezetőedzőnk, Penszki Gergely így sem számított könnyű összecsapásra.

Az elején néhány támadás erejéig bírta a tempót a hazai alakulat, de a 10. percre, ahogyan azt az elmúlt mérkőzéseken megszokhattuk, kényelmes előnyt sikerült kialakítani (5-9). A folytatásban a különbség fokozatosan duzzadt, a félidőre pedig tizenegy gólosra nőtt (13-24).

 

 

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, eleinte nem sikerült még jobban elszakadni a hazai csapattól. Az utolsó tíz percre aztán ismét kinyílt az olló, ami azt eredményezte, hogy 42-26-os sikert ünnepelhettek a lányok az idei utolsó bajnoki találkozón.

Így látta az összecsapást vezetőedzőnk, Penszki Gergely: Úgy indultunk útnak, hogy ez a legfontosabb mérkőzés a bajnokságban. Kellő alázattal készültünk, a hétvégét is arra áldozva, hogy ma itt nyerni tudjunk. Úgy kezdődött a találkozó, ahogyan azt vártuk, nagyjából a nyolcadik perc környékén sikerült egy komoly ritmusváltást csinálni, és onnantól kezdve a tempót végig kézben tartva játszottak a lányok. Nagyon büszke vagyok a csapat őszi teljesítményére, ami még keményebb munkára ösztönöz minket. Fiataljaink és visszatérőink is remek formában és ritmusban játszottak, nagyon jó volt újra együtt küzdeni a sikerért!”

Az őszi szezont 10/10-es mutatóval zárta a csapatunk, ami pedig még 2020-at illeti, két Ligakupa-mérkőzés maradt az évből: pénteken a Tempo KSE együttesét, jövő hétfőn pedig az NB I-es Dunaújváros együttesét fogadjuk zárt kapus meccsen a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések